Som en konsekvens af at Europa i slutningen af 1990' erne blev ramt af kogalskab, valgte Japan at forbyde import af oksekød. Forbudet er nu blevet udfaset, og det giver arbejde hos Himmerlandskød med slagteri i Aalestrup og pakkeri i Farsø. Virksomheden eksporterer blandt andet produkter som indmad fra kreaturer i form af tunge, nyretapper og mellemgulv, til Japan fra slagteriet i Aalestrup, som er en af landets ældste.
Det skriver Nordjyske Stiftstidende.
"Salget til Japan foregår via et trading firma, og vore håb er at nå op på en eksport her i år på mellem 80 og 100 tons," oplyser Christoffer Rosbjerg Andersen, der som kvalitetsansvarlig hos Himmerlandskød står for eksporten af kalve-og oksekød til Japan.
Den nye eksportmulighed til Japan har betydet en mindre udvidelse af antallet af ansatte på kreaturslagteriet i Aalestrup samt i pakkeriet i Farsø. Opskæringsvirksomheden Himmerlandskød A/ S i Farsø er en del af Hjalmar Gruppen med hovedsæde i Aalestrup.
Hjalmar Nielsen "ofrer" sig for landmændene
Skares kreaturslagteri laver endnu et underskud
Skares kreaturslagteri laver endnu et underskud