Nordjysk slagteri har påbegyndt eksport til Japan

Eksporten af oksekød til Japan fra EU-lande har været indstillet i næsten 20 år. Nu har en nordjysk virksomhed fået gang i salget til det asiatiske land.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Som en konsekvens af at Europa i slutningen af 1990' erne blev ramt af kogalskab, valgte Japan at forbyde import af oksekød. Forbudet er nu blevet udfaset, og det giver arbejde hos Himmerlandskød med slagteri i Aalestrup og pakkeri i Farsø. Virksomheden eksporterer blandt andet produkter som indmad fra kreaturer i form af tunge, nyretapper og mellemgulv, til Japan fra slagteriet i Aalestrup, som er en af landets ældste.

Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

"Salget til Japan foregår via et trading firma, og vore håb er at nå op på en eksport her i år på mellem 80 og 100 tons," oplyser Christoffer Rosbjerg Andersen, der som kvalitetsansvarlig hos Himmerlandskød står for eksporten af kalve-og oksekød til Japan.

Den nye eksportmulighed til Japan har betydet en mindre udvidelse af antallet af ansatte på kreaturslagteriet i Aalestrup samt i pakkeriet i Farsø. Opskæringsvirksomheden Himmerlandskød A/ S i Farsø er en del af Hjalmar Gruppen med hovedsæde i Aalestrup.

Hjalmar Nielsen "ofrer" sig for landmændene

Skares kreaturslagteri laver endnu et underskud

Skares kreaturslagteri laver endnu et underskud

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også