I kølvandet på advarsler fra sundhedsorganisationen WHO, går 54 forskellige organisationer, virksomheder og institutioner nu sammen og opfordrer nogle af de største restaurantkæder i verden til at stoppe med at købe kød fra dyr, der er blevet overbehandlet med antibiotika.
Det skriver GlobalMeatNews.com.
Det er Farm Animal Investment Risk & Return (FAIRR), interesseorganisationen ShareAction, investeringsvirksomheden ICCR og non-profit-virksomheden As You Sow der har taget initiativet.
Den skriftlige opfordring er sendt til de 10 største restaurantkæder i USA og Storbritannien, heriblandt McDonald's, Dominio's Pizza Group og The Wendy's Company.
"Der er bunkevis af beviser for, at et overforbrug af antibiotika i den globale produktion af kød- og fjerkræ har konsekvenser for mennesker, som kan blive resistente over for medicinen," udtaler Mara Lilley, kampagneansvarlig i ShareAction og forfatter til rapporten "Restaurationsbranchen og brugen af antibiotika", til Global Meat News.
"Det er chokerende, at fem af de 10 restaurantkæder vi har kigget på, ikke har nogen klar politik om brug af antibiotika i kødproduktionen. Vi er glade for, at investorer nu bruger researchen til at bidrage til en tiltrængt samtale med de virksomheder, som de investerer i om sikker brug af antibiotika i kødindustrien. Virksomhederne er velkendte brands, der producerer mad som millioner af mennesker spiser hver dag, og de bliver nødt til at operere ansvarligt," fortsætter Mara Lilley.
Ifølge initiativtagerne, bliver 80 pct. af al amerikansk produceret antibiotika brugt på dyr i fødevaresektoren, mens infektioner resistente over for medicin vil komme til at komme verden op til 100 billioner dollars i 2050.
EU på vej mod danske antibiotikaregler
Svinene får igen i år mindre medicin
Økologiske svin går næsten fri for MRSA-bakterier