Britisk kioskkæde skuffer investorerne med overskud som ventet

WH Smith, den store britiske kioskkæde, realiserede i 2015/16 et overskud på 80 mio. pund. Det resultat medførte ikke klapsalver blandt investorerne.
AF RITZAU FINANS

Den britiske kioskkæde WH Smith meldte onsdag om en stigning i overskuddet før skat på 11 pct. i første halvår af det forskudte regnskabsår 2015/2016. Det var dog ikke nok til at imponere investorerne, og ved middagstids dumper den britiske aktie ned blandt bundskraberne i Stoxx 600-indekset med et fald på 2,4 pct.

Kæden realiserede et overskud før skat på 80 mio. pund, men det var ikke meget højere end analytikernes forventninger på 79,8 mio. pund, skriver Bloomberg. Kioskkæden, der blandt andet satser på salg af bøger, aviser og magasiner, havde også en vækst i det sammenlignelige salg på 2 pct.

Særligt kædens butikker i lufthavne og på togstationer har haft fremgang med en sammenlignelig salgsvækst på 5 pct., mens salget i WH Smiths butikker i byerne derimod har ligget fladt.

Fremgangen på top- og bundlinjen blev også umiddelbart belønnet med en stigning i aktiekursen på omkring 2 pct., men hen over formiddagen ændrede investorerne mening.

Finanshuset Investec nedjusterede også siden hen sin anbefaling af kædens aktie til "hold" fra "køb". Investecs analytiker noterer blandt andet, at aktien handler på et estimat for 2017 om et P/E-niveau (Price/Earning), hvor der bliver betalt 17 pence per overskudspence samtidig med, at det gennemsnitlige P/E i branchen er 13,2.

Britisk kioskkædes salg stiger i lufthavne og på stationer

Amerikansk kødkæmpe presset på oksekødet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også