FødevareWatch

Orkla lukker norsk Fun-fabrik – kan føre til fyringer

Orkla Foods flytter sin produktion af Fun-saftevand og andre drikkevarer fra Norge til Sverige. Det er endnu uvist, om beslutningen kan få betydning for den danske produktion på fabrikken i Ringkøbing.

Orkla producerer Fun-saftevand på O. Kavlis fabrik i Ringkøbing. Foto: PR-billede/Orkla

Orkla Foods lukker sin norske Fun-fabrik og flytter sin produktion af drikkevarer sydpå til Sverige.

Den nordiske fødevarekoncern planlægger samtidig at rykke dele af aktiviteterne på to andre norske fabrikker samme vej.

Vi har behov for at samle produktionen på færre produktions- steder for at være konkurrence- dygtige i fremtiden"

Atle Vidar Nagel-Johansen, adm. direktør, Orkla Foods
Det oplyser selskabet i en meddelelse.

"Vi har behov for at samle produktionen på færre produktionssteder for at være konkurrencedygtige i fremtiden. Det indebærer, at vi anser det for nødvendigt at lukke nogle fabrikker, samtidig med at vi investerer i andre," udtaler direktør Atle Vidar Nagel-Johansen.

Der arbejder i alt 104 ansatte på de tre fabrikker. Det er endnu uvist, hvor mange medarbejdere der står til at miste deres job som følge af planerne.

De 24 medarbejdere på Fun-fabrikken i Skien må formentlig vinke farvel til deres job, når produktionen af saftevand rykker til Kumla i Sverige. Det er til gengæld mere usikkert, hvad der sker med de ansatte på de to fabrikker i Rygge.

Her har ledelsen foreslået at rykke produktionen af ketchup, sennep og dressing på den ene fabrik til svenske Fågelmara, mens den vil beholde grønsagsproduktionen på den anden i Norge. Der foregår nu forhandlinger med tillidsrepræsentanter, inden den endelige beslutning træffes i maj.

Orkla Foods har i øjeblikket 16 fabrikker i Norge. Derudover har koncernen aktiviteter over hele Nordeuropa.

I Danmark producerer Orkla Foods Fun-saftevand gennem datterselskabet O. Kavli, som koncernen opkøbte i starten af januar. Det er uvist om produktionen på den danske fabrik i Ringkøbing bliver berørt af beslutningen om at flytte drikkevareproduktionen til Sverige.

FødevareWatch har forsøgt at indhente en kommentar fra Orkla Foods Danmark, men det har endnu ikke været muligt.

Orkla Foods kigger efter nye danske partnere

Orkla forlader 2015 i fin form

Orkla køber dansk Fun-producent

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier