FødevareWatch

Amerikansk fastfood-kæde åbner eget landbrug

Fastfood-kæden Dig Inn på Manhattan går Noma i bedene. Fra næste år starter kæden sin egen produktion af økologiske grøntsager.

Foto: Colourbox

Det skal ikke kun være forbeholdt dyre Michelin-restauranter at bruge råvarer, som stjernekokkene nærmest selv har sået.

Restaurantkæden Dig Inn, der langer afslappede frokostmenuer og frisk fastfood over disken til newyorkerne, vil nu gøre det samme, skriver Factoexist.com.

Ifølge sitet har Digg Inn for nylig etableret en egentlig landbrugsproduktion på en gård lidt nord for New York. Gården skal ikke alene levere råvarer til kædens restauranter, men også tjene som en slags laboratorium, hvor kædekokkene kan eksperimentere med økologiske grøntsager.

Danske Noma meldte for nylig ud, at stjernerestauranten vil flytte til udkanten af Christania og hyre en fuldtidsansat landmand for at kunne dyrke sine egne grøntsager lige udenfor restauranten.

Egenproduktion af råvarer er i forvejen brugt af en lille håndfuld stjernerestauranter, hvis menukort er fast forankret i prisspektrets højeste ende. Digg Inns fastfood ligger i den modsatte ende med typiske priser på ti dollars, men det forhindrer altså ikke menukortet i at blive udvidet med hjemmedyrkede økologiske grøntager fra restaurantens eget landbrug.

Fastfood-kædens landbrugsproduktion skal efter planen indgå i serveringerne fra starten af næste år, skriver Factoexist.com. De hjemmedyrkede grøntsager bliver dog ikke enerådende på menukortet

”Vi ville virkeligt elske at dyrke al vores egen mad selv. Vores landbrug vil dog aldrig blive stort nok til at kunne understøtte kædens ambitiøse vækstmål,” siger Dig Inns stifter Adam Eskin.

Tre stjerner til dansk Michelin-restaurant

Stjålne æbler blev starten på ny dansk cider-succes

Danmark topper nordisk restaurant-guide

Noma åbner ny folkelig restaurant til foråret

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier