FødevareWatch

Sulfitproblem årsag til stor Kohberg-bøde

Kohberg har modtaget en stor bøde fra Fødevarestyrelsen, efter at det er kommet frem, at brødproducenten kendte til et for højt indhold af sulfit i et parti wienerbrød, som efterfølgende ikke blev forsøgt tilbagekaldt.

Kohberg undlod at alarmere myndigheder og tilbagekalde et større parti wienerbrød, efter at man i en mail fra en underleverandør fik at vide, at noget æblemos indeholdt for meget allergifremkaldende sulfit, og det kaster kritik og en stor bøde af sig, skriver Ekstrabladet.dk.

Bøden fra Fødevarestyrelsen lyder på i alt 120.000 kr., og Kohberg modtager bøden, fordi producenten fortsatte med at markedsføre en farlig fødevare og undlade at orientere, hvilket ifølge Eva Rosenørn, sektionsleder i Fødevarestyrelsen, er en af groveste overtrædelser, man kan lave.

Tidligere brødchef indtræder i peanut-bestyrelse

I Kohberg kalder adm. direktør Erik Barsøe Bohsen forseelsen for dum og dyr, og derudover lægger han sig fladt ned.

"Vi burde have kaldt det tilbage med det samme. Vi undlod at orienteret Fødevarestyrelsen. Det er tale om alvorlige fejl og et brud på reglerne. Det er ikke godt nok," siger han til avisen.

Sulfit er en allergen og skal derfor fremgå af produktets ingrediensliste. Det gjorde det ifølge Fødevarestyrelsen ikke på Kohbergs wienerbrød.

Mars tilbagekalder stort parti chokoladebarer

Fødevarestyrelse indfører kontrol på 'natur-urter'

Kendt fødevaresymbol fritages for kontrol

Fejl i udløbsdato på leverpostej solgt i hele landet

Forsiden lige nu

Her har Arla hentet væksten

I det netop offentliggjorte regnskab fra Arla er det uden for det vesteuropæiske område, at mejerikoncernen er vokset mest markant. Få et overblik over fremgangene her.

Rigmands burgerkæde lukker

Lars Seier vinker farvel til burgerkæden Juicy Burger, der samtidig drejer nøglen om. Hvad der skal ske med selskabet bag er uvist.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier