FødevareWatch

3-Stjernet-ejere har fået russiske problemer

Den finske kødproducent Atria har mistet 23,9 pct., eller hvad der svarer til en halv milliard kroner, af deres salg i Rusland. Devaluering af den russiske møntfod, rublen, er skyld i tabet.

Foto: Scott Applewhite/AP Photo/Polfoto

Atria, der producerer kødprodukter i mange afskygninger, og som i Danmark ejer pålægsproducenterne 3-Stjernet og Aalbæk Specialiteter, har mistet, hvad der svarer til over 560 mio. kr. på det russiske marked. Det er Ruslands devaluering af rublen samt højere priser på det russiske marked, der nu skaber problemer for Atria.

Det skriver nyhedssitet globalmeatnews.com.

En talsperson for Atria i Rusland udtaler, at der for første gang siden 2009 er sket et dyk i salget. Atria havde ellers en god position på det russiske marked. I perioden 2009-2014 sad virksomheden på 20 pct. af salget af kødprodukter i St. Petersborg og den nordvestlige del af landet.

Som følge af landets økonomiske problemer, vælger russerne nu i stedet de billigere produkter, når de står i supermarkederne, lyder forklaringen.

"I forbindelse med Ruslands økonomiske ustabilitet er der sket et skift i efterspørgslen til fordel for lavprisprodukter, og Atrias produkter er ikke specielt billige," siger Jarmo Lindholm, som er præsident for Atria Russia.

For at komme problemerne til livs, fokuserer Atria nu deres indsats omkring råt kød, mens virksomheden også overvejer at udvide salget til de russiske provinser. Atria har også ambitioner om at udvide produktporteføljen, som i øjeblikket er på 400 forskellige produkter. Det er især produkter af høj kvalitet, som kødproducenten vil fokusere på.

Tulips toplinje daler - resultatet vokser

Ukraine gengælds-boykotter alt kød fra Rusland

12.000 tons danske svin er endt på frostlager

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier