FødevareWatch

Nestlé overtager israelsk datterselskab for 5,6 mia

Den schweiziske storkoncern Nestlé har haft den store pengepung fremme for at overtage samtlige aktier i et israelsk datterselskab i det, der ifølge Bloomberg er koncernens største fødevareopkøb siden 2012.

Foto: Fabrice Coffrini/AP/POLFOTO/arkiv

Den schweiziske fødevarekæmpe Nestlé og dennes datterselskab i Israel, Osem, har besluttet at afnotere det lokale selskab fra børsen i Tel Aviv.

Det skriver Nestlé i en pressemeddelelse.

Det sker fordi, de to parter er blevet enige om, at moderselskabet skal opkøbe de 36,3 pct. af aktierne i datterselskabet, som det ikke allerede ejer.

Ifølge Bloomberg sker det til en pris på 3,3 mia. israelske shekel, eller hvad der svarer til godt 5,6 mia. kr. Nyhedsbureauet mener samtidig at vide, at det er det største opkøb på fødevareområdet for Nestlé siden 2012.

Osem, blev oprettet i 1942, producerer og distribuerer en række fødevareprodukter og er ifølge Bloomberg det største børsnoterede fødevareselskab i Israel – lidt endnu i hvert fald. Nestlé investerede første gang i selskabet i 1995.

Sur studerende kræver et livs forbrug af KitKat

Nestlé lancerer KitKat med Sake-smag i Japan

Nestlé får en over kaninsnuden: Nej, Nésquik er ikke god start

Nestlé hyrer ny formand internt

Nestlé lover at droppe buræg i USA

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier