FødevareWatch

Tönnies opretter nyt fransk svinekødsselskab

Tican-ejeren Tönnies har sammen med et fransk landbrugskonglomerat oprettet et nyt svinekødsselskab i Frankrig, skriver et irsk medie.

Peter Dejong/Polfoto
Foto: /ritzau/AP/Peter Dejong/

Den tyske kødkoncern Tönnies købte for nylig det danske svinekødsselskab Tican, som måtte se en foreslået fusion med Danish Crown falde til jorden i 11. time. Men den tyske storaktør har også travlt med at udvide længere mod syd.

Det skriver det irske medie European Supermarket Magazine.

Ifølge magasinet har selskabet således indgået en aftale om at oprette et nyt svinekødsselskab i Frankrig sammen med landet store landbrugskonglomerat Groupe Avril.

Det nye selskab, l’Atelier des Viandes, vil kun levere kød til det franske marked, og det vil formelt blive lanceret 1. april i år. Groupe Avril er en koncern, der opererer inden for en række segmenter i landbrugs- og fødevareindustrien og blandt andet producerer svinekød gennem datterselskaberne Abera og Sanders.

”Oprettelsen af dette nye selskab er et stærkt signal, ikke bare for Avril og dets datterselskab Abera, men for den nationale kødsektor som helhed,” udtaler Fabrice Chapelle, der står i spidsen for Abera, ifølge mediet i en pressemeddelelse og tilføjer:

”Siden 2013 har Frankrig importeret mere svinekød, end det har eksporteret. Dette projekt kombinerer den høje kvalitet af fransk kød med tysk ekspertise i et forsøg på at generobre nogle af de markedsandele, som fransk svinekød har tabt i de senere år.”

Tönnies og Groupe Avril har tilsammen spyttet 5 mio. euro eller godt 37 mio. kr. i l’Atelier des Viandes, som vil få leveret al kød fra andelsselskabet Porc Armor.

Tican kommer på tyske hænder, men topchefen forbliver dansk

Tican-bønder godkender salg til Tönnies

Tican-formand: Tönnies-aftale er god for bønder og slagterier

Tönnies vil lukrere på Ticans brand i Fjernøsten

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier