FødevareWatch

Russisk opblomstring presser priser på svinekød

Ruslands import af svinekød er styrtdykket i de seneste par år, mens man har skruet gevaldigt op for sin egenproduktion, viser dugfriske tal. Landet er godt på vej til at blive selvforsynende.

Foto: Colourbox

Den russiske præsident, Vladimir Putin, har godkendt markante investeringer i landets landbrugssektor i de senere år, hvor man har boykottet fødevarer fra blandt andet EU. Han har samtidig proklameret, at Rusland skal og bør være blandt de førende lande i verden på fødevareområdet og selvforsynende i landbrugsprodukter i 2020.

Nu ser det ud til at den store nation er hastigt på vej til at opfylde den sidste del af målsætningen inden for ét bestemt, meget vigtigt område.

Det skriver Bloomberg.

Ruslands import af svinekød er således dykket med mere end 80 pct. siden 2012 og vil lande på blot 200.000 ton i 2016. Det viser nye tal fra de amerikanske landbrugsmyndigheder, USDA, ifølge nyhedsbureauet. I 2012 importerede Rusland mere end en million ton svinekød.

”Det var ærlig talt økonomisk skammeligt for vores industri og vores land at importere så meget. Situationen har nu ændret sig drastisk,” sagde Yury Kovalev, der er formand for den nationale sammenslutning af svinebønder i Rusland, ifølge Bloomberg ved en konference i Moskva for nylig.

Presser globale priser

Og mens importen af svinekød er faldet markant de seneste fem år, så er Ruslands egen produktion gået i den modsatte retning.

Tallene fra USDA viser nemlig også, at den nationale svinekødsproduktion er steget med 26 pct. på fire år. Og situationen er nu den, at de russiske svineproducenter producerer så meget, at man kan eksportere sine varer til udlandet, skriver nyhedsbureauet – om end stadig i små mængder.

Udviklingen i den russiske industri er samtidig med til at lægge yderligere pres på de i forvejen trykkede svinekødspriser globalt set.

De amerikanske landbrugsmyndigheder kan berette, at såkaldte futures-kontrakter på hele svin handlet i Chicago er faldet med 26 pct. siden starten af 2015, mens priserne i Tyskland i november sidste år faldt til det laveste niveau siden januar 2011.

Rusland skruer op for kødproduktionen

Danske landmænd i Rusland forgyldes af boykot

Det tilbyder russerne de danske landmænd

Hver femte svineproducent er truet af lukning

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier