FødevareWatch

Bakkafrost vokser stort på volumen

Også i tredje kvartal buldrer den færøske fiskevirksomhed Bakkafrost derudaf. Sammenlignet med samme kvartal i 2014, har man i kvartalet produceret 19 pct. mere.

Foto: Bakkafrost/ PR

Den samlede høst for tredje kvartal i 2015 ligger med sine 12.982 tons 19 pct. over fiskehøsten i samme kvartal sidste år. I sig selv positivt, ligesom det isoleret set også er godt gået, at den færøske Bakkafrost-gruppe samlet lander et ebit-resultat på 206 mio. kr. for kvartalet. Men sætter man resultatet over sidste års bedrift, hvor driftsresultatet i tredje kvartal landede i 209 mio. kr., kalder det på en kort forklaring.

"Marginerne faldt i dette kvartal og det relaterer sig primært til øgede omkostninger. På trods af de øgede omkostninger leverede alle segmenter dog positive resultater i kvartalet. Med leveringen af det nye fiskerifartøj, der kan sejle med levende fisk, “Hans á Bakka” i tredje kvartal, tager Bakkafrost et stort skridt i den Bakkafrost-strategi, der handler om at reducere den biologiske risiko og forbedre effektiviteten. Udsigterne i markedet ser fortsat stramme ud, da man ikke forventer, at råvaregrundlaget vil vokse i 2016, siger adm. direktør Regin Jacobsen i en kommentar til regnskabet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier