FødevareWatch

Bakkafrost vokser stort på volumen

Også i tredje kvartal buldrer den færøske fiskevirksomhed Bakkafrost derudaf. Sammenlignet med samme kvartal i 2014, har man i kvartalet produceret 19 pct. mere.

Foto: Bakkafrost/ PR

Den samlede høst for tredje kvartal i 2015 ligger med sine 12.982 tons 19 pct. over fiskehøsten i samme kvartal sidste år. I sig selv positivt, ligesom det isoleret set også er godt gået, at den færøske Bakkafrost-gruppe samlet lander et ebit-resultat på 206 mio. kr. for kvartalet. Men sætter man resultatet over sidste års bedrift, hvor driftsresultatet i tredje kvartal landede i 209 mio. kr., kalder det på en kort forklaring.

"Marginerne faldt i dette kvartal og det relaterer sig primært til øgede omkostninger. På trods af de øgede omkostninger leverede alle segmenter dog positive resultater i kvartalet. Med leveringen af det nye fiskerifartøj, der kan sejle med levende fisk, “Hans á Bakka” i tredje kvartal, tager Bakkafrost et stort skridt i den Bakkafrost-strategi, der handler om at reducere den biologiske risiko og forbedre effektiviteten. Udsigterne i markedet ser fortsat stramme ud, da man ikke forventer, at råvaregrundlaget vil vokse i 2016, siger adm. direktør Regin Jacobsen i en kommentar til regnskabet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier