FødevareWatch

SB Pork i lokal modvind

Beboerne i Brørup, hvor Tönnies-slagteriet SB Pork har hjemme, har fået nok af slagterilugten i byen. Slagterichefen har indledt en dialog med de utilfredse naboer.

Foto: Af Janus Engel, Politiken

Der lugter af slagteri i Brørup. Det har der gjort i mange år, men som følge af, at SB Pork er vokset og har fået Miljøministeriets stempel til at slagte 30.000 svin om ugen, er lugten blevet til en stank, som beboerne i byen nu ikke gider længere.

Det skriver Jyskevestkysten.

"Vi arbejder med dyr, og alle ved, at dyr lugter. Der kan eksempelvis opstå en sprække i en slange, som betyder, at der kortvarigt kommer et udslip, som spreder sig med vinden. Men der kan også opstå en situation ved en transport, som kan give en ubehagelig lugt. Det er vi klar over, og vi arbejder hele tiden på forhindre sådanne episoder. Men vi overtræder ikke gældende miljøregler," siger adm. direktør i SB Pork, Torben Sønnichsen, til avisen, hvor han også udtrykker forståelse for borgernes synspunkt.

Inden årets udgang vil han og slagteriet overfor byens beboere præsentere nogle tiltag, der kan gøre forholdet til naboerne bedre.

SB Pork klar til en offensiv på hjemmemarked

SB Pork går i plus efter flere års underskud

Tysk Danish Crown-rival investerer i Østeuropa

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier