FødevareWatch

Nyt liv til dansk pighvarproduktion

Virksomheden Venøsund Fisk og Skaldyr er udpeget til rugekasse, når danske pighvarrer fra 2015 skal fanges levende til avl og udsætning i Danmark.

Foto: Bakkafrost/ PR

I 2016 skal yngel fra danske pighvarrer for første gang sættes ud i de danske farvande, og virksomheden Venø Fisk og Skaldyr i Limfjorden er udvalgt som rugekasser for fladfisken.   

Det skriver DR.dk.

Hidtil har man udsat norske dambrugs-pighvarrer i de danske farvande, men forskere på DTU-Aqua er bange for, at mange af de udsatte pighvarrer er døde efter udsætningen, og at de ikke har været i god nok stand til at formere sig. Derudover mener de, at de vilde danske fisks gener risikerer at blive 'forurenet' af den norske pighvars gener.

For at sikre, at avlsprojektet bliver en succes, skal de to virksomheder derfor finde de helt rigtige underarter af danske pighvar: ”Vi skal jo rundt i hele landet for at hente moderfisk fra seks forskellige farvande, som skal opdrættes hver for sig, så der bliver nok at se til. Men der er ingen tvivl om, at det vil give den samlede danske bestand af pighvar et løft - og pighvar er for mig at se verdens bedste spisefisk, fordi man kan få den til at smage fuldstændigt, som man vil,” siger chef for Venø Fisk og Skaldyr, Arne Rusbjerg, til DR.dk. 

Anlægsleverandør forventer udenlandsk købsinteresse

Investorer kaster millioner i ambitiøst fiskeprojekt

Bliver laksen kun for de rigeste?

Mere fra FødevareWatch

Perfekt storm får Co-Ros regnskab til at styrtdykke

Den verdensomspændte juice- og iskoncern Co-Ro blev ramt af tre faktorer, der skabte den perfekte storm i et hårdt år. Selskabet vil nu gøre sig selv uafhængig fra de største markeder og satse mere på nye.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier