FødevareWatch

Nyt liv til dansk pighvarproduktion

Virksomheden Venøsund Fisk og Skaldyr er udpeget til rugekasse, når danske pighvarrer fra 2015 skal fanges levende til avl og udsætning i Danmark.

Foto: Bakkafrost/ PR

I 2016 skal yngel fra danske pighvarrer for første gang sættes ud i de danske farvande, og virksomheden Venø Fisk og Skaldyr i Limfjorden er udvalgt som rugekasser for fladfisken.   

Det skriver DR.dk.

Hidtil har man udsat norske dambrugs-pighvarrer i de danske farvande, men forskere på DTU-Aqua er bange for, at mange af de udsatte pighvarrer er døde efter udsætningen, og at de ikke har været i god nok stand til at formere sig. Derudover mener de, at de vilde danske fisks gener risikerer at blive 'forurenet' af den norske pighvars gener.

For at sikre, at avlsprojektet bliver en succes, skal de to virksomheder derfor finde de helt rigtige underarter af danske pighvar: ”Vi skal jo rundt i hele landet for at hente moderfisk fra seks forskellige farvande, som skal opdrættes hver for sig, så der bliver nok at se til. Men der er ingen tvivl om, at det vil give den samlede danske bestand af pighvar et løft - og pighvar er for mig at se verdens bedste spisefisk, fordi man kan få den til at smage fuldstændigt, som man vil,” siger chef for Venø Fisk og Skaldyr, Arne Rusbjerg, til DR.dk. 

Anlægsleverandør forventer udenlandsk købsinteresse

Investorer kaster millioner i ambitiøst fiskeprojekt

Bliver laksen kun for de rigeste?

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier