FødevareWatch

Medie: Arla tilbudt aktiemajoriteten i lettisk mejeri

Ifølge et lettisk nyhedsbureau er Arla Foods blevet tilbudt at købe aktiemajoriteten i et presset lettisk mejeriselskab, mens også en skandinavisk rival lurer i kulissen. Arla afviser.

Foto: Arla/ PR

Ifølge det nationale lettiske nyhedsbureau LETA har kooperativet Trikata KS tilbudt Arla at købe sin aktieandel på godt 55 pct. af aktierne i mejeriselskabet Latvijas piens.

Men samtidig skulle Arlas finske rival Valio, som allerede er til stede i et andet baltisk land, Estland, have vist interesse i at opkøbe aktieandelen.

Efter et regeringsmøde i denne uge sagde den lettiske landbrugsminister, Janis Duklavs, ifølge LETA, at den nye aktionær i Latvijas piens meget vel kunne ende med at være ”en anerkendt koncern fra Europa”.

Latvijas piens har været under et tungt økonomisk pres og skylder ifølge nyhedsbureauet mere end 3 mio. euro til Trikata KS, som har forsøgt at finde en løsning på problemet. Det er dog ikke lykkedes, og kooperativet har derfor besluttet at sælge sine aktier i mejeriselskabet.

Arlas kommunikationsdirektør Astrid Gade Nielsen afviser tilbuddet overfor FødevareWatch.

”Vores opkøbsafdeling har aldrig modtaget et tilbud, så vi kan ikke genkende det (..)Vi har slet ikke en strategi om at etablere os med produktion i det område, (..) og hvis vi endelig fik tilbuddet, ville vi sige nej tak," siger hun.

86 pct. af mælkeproducenterne kører med underskud

Kinesiske indkøbere får mælkeproducenternes økonomi til at kollapse

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier