FødevareWatch

Venstre-jubel efter foreløbig prognose

Hos det største borgerlige parti er der udsigt til tilbagegang i forhold til sidste valg, men samlet blå føring ifølge en noget usikker prognose er med til at holde humøret oppe.

Foto: Tariq Mikkel Kahn/Polfoto/Arkiv

Kl. 20 kom de første indikationer af, hvordan dagens Folketingsvalg vil forløbe. Det skete, da både DR og TV 2 offentliggjorde deres exit polls.

De viste stort set dødt løb mellem rød og blå blok. Hos DR lød fordelingen 89-86 i blå bloks favør, mens TV 2’s viste 88-87 ligeledes i blåt favør.

Der er med andre ord udsigt til lidt af en gyser, og til Venstres valgfest, som ved dette valg er henlagt til Christiansborg, er der da heller ikke hverken jubelbrøl eller gråd i stride strømme.

Lidt liv i lokalet kom der dog, da DR præsenterede en indledende prognose. Den er selvsagt behæftet med forholdsvis stor usikkerhed på dette tidlige tidspunkt på aftenen.

Pronogsen viste et blåt forspring på 91-82. Det udløste gedigne klapsalver blandt de fremmødte Venstre-folk, og da føringen kort efter, ifølge samme prognose, viste 92-83, gav det endnu en runde med klap.

Indtil nu har ingen af de store Venstre-kanoner indfundet sig i Venstres festlokale.

Efterfølgende prognoser har bekræftet billedet af en blå føring dog med den interessante krølle, at Dansk Folkeparti har kurs mod at blive større end Venstre.

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier