FødevareWatch

Exit poll: Dødt løb

Valgstedsmåling for TV2 giver blå blok 88 mandater, mens rød blok får 87 mandater.

Alt ser ud til, at det bliver et meget tæt opløb om, hvorvidt Danmarks næste regering bliver ledet af Lars Løkke Rasmussen eller Helle Thorning-Schmidt.

Ifølge en exit-poll foretaget for TV2 der blev offentliggjort kl. 20 står blå blok til at få 88 mandater, mens rød blok står til at få 87 mandater.

En tilsvarende exit-poll fra DR giver 89 mandater til blå blok og 86 mandater til rød blok.

Begge exit-polls er eksklusive de fire nordatlantiske mandater.

DR Nyheders exit poll viser, at blå blok med Lars Løkke Rasmussen (V) i spidsen får 50,8 procent af stemmerne og 89 mandater, mens rød blok og Helle Thorning-Schmidt får 49,2 procent og 86 mandater.

DR Nyheders exit poll er baseret på 4.524 besvarelser fra stemmeberettigede danskere, som har stemt ved valget. Den statistiske usikkerhed i exit poll'en er på maksimalt 1,5 procent, og det betyder, at det ikke endegyldigt kan konkluderes, hvem der står til at vinde valget.

I målingen står Socialdemokraterne til en lille fremgang og får 25,7 procent af stemmerne. Ved valget i 2011 fik Helle Thorning-Schmidts parti 24,8 procent af stemmerne.

Venstre står til at gå markant tilbage og lander på 20,2 procent af stemmerne. Ved det seneste valg i 2011 fik Lars Løkke Rasmussens parti 26,7 procent af stemmerne.

Alternativet, der for få måneder siden blev dømt ude på forhånd af mange, står til at få et kanonvalg og kommer ind i Folketinget med 4,9 procent af stemmerne - svarende til ni mandater.

Dansk Folkeparti går også markant frem i forhold til det seneste valg og får 18,5 procent af stemmerne - mod 12,3 procent i 2011.

Kristendemokraterne får 1,1 procent af stemmerne, men er ikke medregnet i blokfordelingen, da de ikke står til at komme over spærregrænsen.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier