FødevareWatch

Frellsen-direktør undrer sig over ministers tøven i sliksag

Skatteministeren og de øvrige Christiansborg-politikere er afventende over for allerede nu at give højere bøder for salg af ulovlig slik. Mærkeligt, mener Peter Frellsen.

Foto: Line Ørnes Søndergaard/Polfoto/Arkiv

Chokoladefirmaet Frellsen hilser den politiske debat om ulovlig slik velkommen, men direktør Peter Frellsen undrer sig over, at politikerne vil vente med at gribe ind.

Det skriver Altinget.dk i en artikel, hvoraf det fremgår, at der her og nu ikke tegner sig et politisk flertal for Dansk Folkepartis beslutningsforslag om højere bøder for ulovlig handel med slik. Både skatteminister Benny Engelbrecht (S) og flere af de øvrige partier vil vente på, at Skat melder tilbage på den kontrolindsats, der har kørt i 2014 og fortsat vil køre i 2015.

“Vi kan jo alle sammen se, at omfanget er så stort, at det er helt ude af kontrol. Så det er da lidt mærkeligt, at Benny Engelbrecht først har behov for at lave en undersøgelse for at kunne se noget, som i forvejen er helt åbenlyst,” siger Peter Frellsen til Altinget. Den illegale handel med slik kan betyde, at Frellsen bliver nødt til at lukke flere butikker.

Som tidligere beskrevet på FødevareWatch vil Skat i 2015 bruge endnu flere ressourcer på at bekæmpe det ulovlige sliksalg.

I 2014 oplevede Skat en stigning på snyd med chokolade- og sukkerafgifterne på 17 mio. kr. svarende til 71 pct. i forhold til året før.

Skat spændte ben for sliksvindlere for 41 mio

Sort slik kan tvinge Frellsen til lukninger

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier