FødevareWatch

Tönnies vil udvide tæt ved den danske grænse

SB Porks tyske ejere i Tönnies-koncernen vil ikke alene investere i det danske marked. Ifølge ejeren er der også planer om at udbygge et slagteri ikke langt fra den dansk-tyske grænse.

Foto: Claus Bonnerup/Polfoto

130 kilometer syd for den dansk-tyske grænse har Clemens Tönnies planer om at udvide slagteriproduktionen på det slagteri i Kellinghusen, som koncernen i sidste måned overtog fra virksomheden Thomsen.

Det sagde han ifølge Jydske Vestkysten på et møde i byen onsdag.

"Det er vigtigt, at vi har store koncernejede slagterier i delstaten. De er de eneste, der kan løfte opgaven under de nuværende rammebetingelser," udtalte den slesvig-holstenske landbrugs-og miljøminister, Robert Habeck (De Grønne) i samme forbindelse.

Hvor konkrete Tönnies-planerne er, er der endnu ingen forlydender om, men bliver udvidelserne til noget, vil det puste til konkurrencesituation om svin fra danske og tyske producenter.

Tönnies er i forvejen til stede i det danske slagterimarked gennem datterselskabet SB Pork, som tidligere i år kunne fremlægge det første overskud efter flere års minus samt en omsætning, der har rundet to mia. kr.

Ifølge selskabets danske direktør Torben Sønnichsen er kødkoncernen parat til at tage kampen op med Danish Crown på dennes hjemmebane, og derfor har man investeret et tocifret millionbeløb i virksomheden og sætter fuld fart under svineslagtningerne.

"Det er en målrettet vækst, man har haft i SB Pork gennem længere tid, men det har ikke rigtig båret frugt gennem de sidste mange år. Men i 2014 får man gennemført et turn-around, specielt i 4. kvartal, og det er det, der bærer overskuddet igennem. Man kan kalde det målrettet vedholdenhed fra Tönnies’ side. Da jeg kom 1. november 2014, kunne man allerede se trenden i, at den volumenforøgelse, som vi har haft, begynder at bære frugt stille og roligt i form af langt bedre resultater. Tilsvarende handler det om at få sat de rigtige afsætningskanaler i spil – og få dem brugt," sagde Torben Sønnichsen til FødevareWatch tidligere på ugen.

SB Pork går i plus efter flere års underskud

SB Pork klar til en offensiv på hjemmemarked

Coop "bekymret" over slagterifusion

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier