FødevareWatch

Detailgigant klar til Bilka-boom

Hvis Venstre får sit forslag om lempelse af planloven igennem, betyder det mulighed for en række nye Bilka'er til Dansk Supermarked.

Foto: Thomas Priskorn/ JP

Dansk Supermarked er varm fortaler for, at Venstre kommer igennem med sit forslag om at lempe planloven samt at fjerne minimumsgrænsen for antal indbyggere, der skal være i en kommune, før den giver tilladelse til opførslen af nye storcentre.

Det skriver dr.dk.

”Det vil betyde, at vi kan opføre en håndfuld nye Bilkaer - for eksempel i Randers, hvor det blev forpurret, selvom der var et enigt byråd – og så måske nogle andre steder i Jylland og et par steder i Storkøbenhavn,” siger pressechef i Dansk Supermarked, Mads Hvidtved Grand til mediet.

Hvis forslaget går igennem kan det også få betydning for allerede eksisterende Føtex-butikker, fortæller han.

”Vi har en række varehuse i dag, som reelt er for små til at kunne opfylde kundernes ønsker og behov, og dem vil man kunne udvide med det her forslag,” siger pressechefen.

I dag skal en by mindst have 40.000 indbyggere for at få lov til at give Bilka eller andre store varehuse lov til at bygge nyt, men den grænse vil man i Venstre nu helt have fjernet.

Venstre vil tillade storcentre overalt

Mere fra FødevareWatch

Salling Group forlænger prisloft frem til nytår

Prisloftet, som Salling Group indførte i foråret på en lang række varer, bliver nu forlænget med to måneder til årets udgang. Det sker, dagen efter, Coop meldte et nyt prisprogram ud for to kæder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier