Obama vil oprette nyt agentur for fødevaresikkerhed

Den amerikanske præsident, Barack Obama, har fremlagt et forslag om at oprette et nyt, centraliseret agentur for fødevaresikkerhed i USA for at begrænse fødevarebårne sygdomme - et problem, som rammer 48 mio. amerikanere hvert år.
Foto: The White House
Foto: The White House

Det er ikke kun herhjemme, man kæmper med fødevarebårne sygdomme. Også i Guds eget land er det et enormt problem mod folkesundheden, men det vil den amerikanske præsident Barack Obama nu gøre noget ved.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Præsidenten har netop fremlagt sit budgetforslag for 2016, og her forslår han bl.a., at man operetter et nyt, centraliseret agentur, der skal overvåge og sikre fødevaresikkerheden i USA.

”Et samlet, føderalt agentur for fødevaresikkerhed vil medføre fokuseret, centraliseret lederskab – en samlet stemme for standarder indenfor fødevaresikkerhed og efterlevelse af de standarder, og klare linjer for ansvar og ansvarlighed, som vil øge både forebyggelsen af og beredskabet i forbindelse med fødevarebårne sygdomme,” hedder det bl.a. i budgetforslaget ifølge Reuters.

Hvert år bliver 48 millioner amerikanere ramt af fødevarebårne sygdomme. Det svarer til, at hver sjette person i landet rammes af disse sygdomme. Mere end 100.000 bliver indlagt på hospitalet pga. sygdommene og tusindvis dør. Det viser officielle tal ifølge nyhedsbureauet.

På nuværende tidspunkt ligger størstedelen af ansvaret for fødevaresikkerhed i USA ved den såkaldte Fødevare- og Lægemiddeladministration, FDA, mens de amerikanske landbrugsmyndigheder, USDA, overvåger kød, fjerkræ og æg.

Men præsidenten vil altså have samlet ansvaret i en ny myndighed under de amerikanske sundhedsmyndigheder, som er uafhængig af både FDA og USDA.

Flere europæere bliver smittet med livsfarlig bakterie

Det skal koste mere at sjuske med farlige fødevarer

Carlsberg-chef trodser Obamas råd

Verdens mest forhadte firma tager kampen op

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også