FødevareWatch

Fugleinfluenza breder sig i USA

For bare 14 dage siden blev det meldt ud, at selvom fugleinfluenzaen spreder sig i USA, var ingen kommercielle fjerkræhold ramt af sygdommen – det er sket nu.

Foto: Colourbox

I starten af december lukkede Rusland for import af amerikanske fjerkræ, og for 14 dage siden fulgte Kina trop, efter nye fund af fugleinfluenza i USA.

De amerikanske landbrugsmyndigheder, USDA manede fra start til besindighed, og Brett Stuart, adm. direktør i selskabet Global AgriTrends, der gennemfører markedsanalyser om landbruget, udtalte til Reuters, at kineserne opførte sig hyklerisk, da de selv kæmpede med fugleinfluenza, og der ikke havde været noget tilfælde af smitsom fugleinfluenza i en fjerkræflok til kommercielt brug i USA.

Det har ændret sig markant, efter at amerikanske myndigheder i lørdags bekræftede, at der på en kalkunfarm i Californien var fundet den højpatogene fugleinfluenza H5N8 i en kommerciel kalkunflok. Farmen er kommet i karantæne, og resten af bestanden er blevet aflivet for at forhindre sygdommen i at sprede sig yderligere.

Flere lande begrænser import af amerikansk fjerkræ

Fugleinfluenza spreder sig fortsat

Rusland lukker for fjerkræ fra Tyskland og USA

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier