FødevareWatch

EU: Afgift på nødder uafhængig af sukker-afgift

Skatteministeren behøver ikke droppe milliardindtægter på slik og chokolade, hvis han dropper nøddeafgiften, vurderer EU.

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) kan godt fjerne de forskellige afgifter på nødder uden, at det kommer til at gå ud over afgifter på chokolade og sukkervarer, der sender milliarder i statskassen årligt.

Det skriver business.dk som en opfølgning på, at ministeren over for Politiken har sagt, at man ikke kan opretholde afgiften på chokolade og slik, hvis man skrotter afgiften på nødder. EU-Kommissionen tolker dog reglerne anderledes:

”Disse afgifter er ikke-harmoniserede afgifter. Dermed står det Danmark stort set frit for at fastsætte reglerne. Men ét aspekt skal tages i betragtning: Danmark kan ophæve afgiften på nødder, forudsat at denne ændring både gælder for importerede og indenlandske nødder,” lyder det fra Kommissionens talsmand for finansielle anliggender, beskatning og told, Vanessa Mock, i en skriftlig kommentar til Berlingske Business.

Benny Engelbrecht er overrasket over EU-Kommissionens svar og holder sig ifølge business.dk forleøbig til den danske fortolkning.

System Frugt fortsætter toplinje-vækst

 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier