FødevareWatch

Danskere: Supermarkeder skal give overskudsmad til hjemløse

Ikke mindre end 9 ud af 10 danskere mener, at supermarkeder og fødevareproducenter bør give deres overskudsmad til hjemløse.

Danskerne har fået nok af madspild. Det tyder en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for organisationen Stop Spild Af Mad, i hvert fald på.

Den viser, at ni ud af 10 danskere ønsker, at supermarkeder og fødevareproducenter donerer varer, som ellers skulle smides ud, til hjemløse og andre trængende.

Det skriver Berlingske.

Stop spild af mad arbejder pt. på at lave et system, som gør det nemmere for fødevarevirksomhederne at donere overskydende mad til f.eks. herberger og asylcentre. 

”Projektet skal være med til at skabe kontakt mellem de supermarkeder, der har mad tilovers, og de mennesker, der godt kunne bruge den. Den kontakt er svær at skabe på egen hånd, vor fødevarevirksomhederne måske kan være lidt utrygge over, hvor maden ender,” siger Thomas Flemming fra Stop Spild af Mad, til avisen.

Analyse: Maden skal være sund og nem at lave

Mere fra FødevareWatch

Sløv sagsbehandling bremser fastfoodkædes udvidelse

Fastfoodkæden Sunset Boulevard har i år haft planer om at åbne seks til otte restauranter rundt om i Danmark. De planer er dog blevet skudt til hjørne på grund af lange ventetider på en byggesagsbehandler og byggetilladelser.

EU-lovgivning vil koste fødevarebranchen 140 millioner kroner

Det vil i gennemsnit koste alle fødevarevirksomheder et par tusinde kroner at overgå til nye regler om betalingsfrister og ansvarlig handel. De årlige omkostninger er dog reduceret kraftigt ved dansk beslutning om overimplementering, anslår Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Venstre vil åbne restauranter uden coronapas

Som et af fem konkrete forslag til en hurtigere genåbning vil Venstre have åbnet for både udendørs og indendørs servering på restauranter uden coronapas, når der senere på ugen skal forhandles om yderligere åbning af samfundet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier