FødevareWatch

Danskere: Supermarkeder skal give overskudsmad til hjemløse

Ikke mindre end 9 ud af 10 danskere mener, at supermarkeder og fødevareproducenter bør give deres overskudsmad til hjemløse.

Foto: Presse

Danskerne har fået nok af madspild. Det tyder en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for organisationen Stop Spild Af Mad, i hvert fald på.

Den viser, at ni ud af 10 danskere ønsker, at supermarkeder og fødevareproducenter donerer varer, som ellers skulle smides ud, til hjemløse og andre trængende.

Det skriver Berlingske.

Stop spild af mad arbejder pt. på at lave et system, som gør det nemmere for fødevarevirksomhederne at donere overskydende mad til f.eks. herberger og asylcentre.

”Projektet skal være med til at skabe kontakt mellem de supermarkeder, der har mad tilovers, og de mennesker, der godt kunne bruge den. Den kontakt er svær at skabe på egen hånd, vor fødevarevirksomhederne måske kan være lidt utrygge over, hvor maden ender,” siger Thomas Flemming fra Stop Spild af Mad, til avisen.

Analyse: Maden skal være sund og nem at lave

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier