FødevareWatch

Eksperter vil have lovgivning om D-vitamin

I Sverige beriger man mælk med D-vitamin. Eksperter mener, at Danmark skal følge trop. Tidligere erfaringer viser dog, at forbrugerne fravælger de berigede fødevarer.

Ni ud af ti danskere får for lidt D-vitamin i kosten, og det er kun i fødevarer som fede fisk at det helbredsgavnende vitamin findes i rigelige mængder.

Eksperter mener derfor, at Danmark ligesom i Sverige, bør berige visse basale fødevarer med D-vitamin på basis af lovgivning. Det skriver Politiken.

”Vi bør indføre et berigelsesprogram til særlige fødevarer, som det kendes fra udlandet, Sverige eksempelvis. Det ville kunne udrydde svær mangel på D-vitamin, styrke knogler og muskler og ens almindelige helbred,” siger professor Lars Rejnmark på Aarhus Universitetshospitals endokrinologiske afdeling til avisen.

I dag er det valgfrit, om producenter vil berige fødevarer med D-vitamin, men i vid udstrækning vælger producenter at lade være.

Arla lancerede i 2011 en minimælk med D-vitamin men efter tre år blev den taget af hylderne igen.

”Trods markedsføringskampagner for D-vitaminberiget mælk kunne vi meget hurtigt se, at forbrugerne ikke efterspurgte den. Derfor tog vi den af markedet igen,” siger Arlas PR-manager, Jonas Søndergård til avisen.

Schulstad har heller ikke oplevet succes med det berigede brød og er ved at tage det af markedet igen.

Flere firmaer vil berige fødevarer

EL: Salg af energidrikke til børn bør forbydes

Mere fra FødevareWatch

Social Foodies er gået i rekonstruktion

Iskæden med syv butikker er gået i rekonstruktion efter en stribe år med milliontab og negativ egenkapital. For nylig rejste kædens revisor betydelig tvivl om den fortsatte drift i regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier