Minister: Skrappe regler giver højere priser

De skrappe krav til bæredygtighed, dyrevelfærd og fødevaresikkerhed betyder, at danske fødevarer kan sælges til en højere pris i udlandet, mener Dan Jørgensen (S).
Foto: Janus Engel/Polfoto/Arkiv
Foto: Janus Engel/Polfoto/Arkiv

De skrappe danske krav til landbruget og fødevareproducenterne betyder, at de kan sælge deres varer til en højere pris i udlandet. Det skriver Landbrugsavisen.

Ifølge fødevareminister Dan Jørgensen (S) ligger prisen på 41 pct. af varerne 21 pct. over markedsprisen, hvilket han forklarer de strenge krav.

”Det er ikke på grund af lempelige vilkår, vi kan få mere, det er på grund af skrappe regler. Det har gjort os mere innovative og ressourceeffektive. Derfor står vi så stærkt i udlandet, som vi gør nu,” siger han.

Branchen har flere gange kritiseret de danske politikere for at overimplementere og indføre særregler, og senest har Dansk Erhverv og Landbrug & Fødevarer lanceret en kampagne, der skal sætte fokus på, hvad de opfatter som et stort problem.

Omvendt har fødevareministeren hele tiden fastholdt, at de danske krav til bæredygtighed, dyrevelfærd og fødevaresikkerhed skaber en international konkurrencefordel for danske fødevarer.

Minister og erhvervsliv i regelslagsmål

Dansk fødevaresikkerhed er fremtidens konkurrenceparameter

Irma-chef: Sænk momsen på økologi

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også