FødevareWatch

Millioner til fødevareforskning

Samtlige partier i Folketinget er torsdag blevet enige om udmøntning af 857 mio. kr. på forskningsreserven. En del er øremærket fødevarer.

Foto: Colourbox

Folketingets partier er torsdag nået til enighed om fordeling af 857 mio. kr. på forskningsreserven.

Den største sum penge på 196 mio. kr. går til Det Frie Forskningsråd. Der sendes 130 mio. kr. til forskning i fødevarer, økologisk produktion og veterinære forhold, mens eksempelvis forskning i fremtidens velfærd får 40 mio. kr.

Derudover er der sat penge af til forskning i børns skolegang, så man får en bedre forståelse for børns meget forskellige forudsætninger for at lære. Det skal sikre et godt uddannelses- og dagtilbudssystem og samtidig hjælpe de mere udsatte i det danske samfund.

Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R) siger:

"Det er et rigtig godt resultat, vi er nået frem til i bred enighed. Aftalen vil sikre vækst og beskæftigelse i Danmark, fordi forskning og innovation er helt afgørende for Danmarks fremtid."

Aftalen glæder Dansk Folkeparti, der blandt andet har fået forskning i civil brug af droner med i aftalen.

"I DF er vi glade for aftalen, som sikrer en fortsat balance imellem strategiske og frie forskningsmidler," siger partiets forskningsordfører, Jens Henrik Thulesen Dahl.

"Jeg er særlig godt tilfreds med, at der med aftalen tilføres 65 mio. kr. til sundhedsforskning, heraf op til 30 mio. til forskning i psykiatri. Desuden er der sat penge af til vigtig velfærdsforskning," siger han.

I den anden ende af Folketinget - hos Enhedslisten - glæder man sig over, at der er afsat midler til at sætte fokus på medicinsk cannabis.

"Jeg er rigtigt glad for, at det er lykkes os at sikre midler til, at der kan forskes i medicinsk cannabis," siger Rosa Lund.

"Der er meget, der tyder på, at cannabis kan hjælpe for eksempel patienter med sklerose og epilepsi. Det er vigtigt, at vi får mere viden, så det kan komme patienterne til gavn," siger hun.

Fødevarekonsortium udpeger potentielle vindertemaer

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier