FødevareWatch

Ny kommissær vil kigge detailsektoren efter i sømmene

Den nye EU-Kommissær for landbruget, Phil Hogan, har sagt, at han med det samme vil gennemgå supermarkeders ”ufine metoder” i forhandlingerne med producenter.

Phil Hogan, mulig ny EU-Kommissær for landbrug | Foto: EU Parlamentet/ PR

Det er ikke kun danske Margrethe Vestager, der er i rampelyset i Bruxelles i disse dage. En lang række mulige, nye EU-Kommissærer bliver ’grillet’ af kollegerne i EU Parlamentet, og for få dage siden var turen kommet til den potentielt nye kommissær for landbruget, irske Phil Hogan.

Her lovede han bl.a., at han vil igangsætte en større gennemgang af supermarkeders forhandlinger med kødproducenter. Det skriver branchemediet Global Meat News.

Phil Hogan indrømmede overfor de andre parlamentsmedlemmer, at de nuværende frie forhandlinger mellem producenter og detailhandelen i mange tilfælde er utilfredsstillende, og han gav en såkaldt MEP (Member of the European Parliament) ret i, at ”producenterne i mange tilfælde frygter supermarkederne”, skriver mediet.

EU sætter fødevareindustri under lup

Og den tidligere irske miljøminister bebudede, at han er klar med juridisk hjælp, hvis det bliver nødvendigt.

”Jeg er helt sikkert villig til at bruge juridiske midler for at sikre en fair pris for bønderne,” sagde han ifølge Global Meat News under seancen.

Det vigtigste spørgsmål for den nye minister, hvis han bliver endeligt godkendt af parlamentsmedlemmerne, er dog det fortsatte importforbud fra Rusland, som presser flere dele af landbruget i EU.

En formel afstemning, der vil afgøre Phil Hogans skæbne, er fastsat til næste uge.

Nye EU-tal afslører blødende svineeksport

Arla hæver smørpriser trods fjernelse af fedtafgift

Analytiker: Carlsbergs chance for at vinde appel meget lille

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier