FødevareWatch

Fødevarestyrelsen advarer: Bageri laver brød i byggerod

Fødevarestyrelsen sendte mandag aften en advarsel ud efter kontrol af et bageri, der viste sig at være ulovligt. Der er således ikke indlagt vand ind i bageriet, hvor der bliver bagt brød i lokaler, der er under ombygning.

Foto: PR

Ingen vand i bageriet. Brød der bliver bagt i lokaler under ombygning.

Det var de forhold, som Fødevarestyrelsen mødte, da den afslørede et ulovligt bageri, der fremstiller fladbrød og pitabrød, i Roskilde.

Styrelsen opfordrer derfor både virksomheder og forbrugere, der har købt brød fra Lavas Produktion IVS i Roskilde til at kassere brødet. Virksomheder, der har fået faktura på brødene, kan have modtaget en faktura med navnet Gercek Lavas med adresse i Herlev.

Ifølge en pressemeddelelse fra Fødevarestyrelsen var lokalerne, hvor produktionen af brød foregik, ikke adskilt fra byggematerialer og udstyr, der benyttes i forbindelse med ombygningen.

"Der er risiko for forurening af brødet med fremmedlegemer og støv, ligesom det ikke kan udelukkes, at brødet kan krydsforurenes efter bagning fra udstyr, der ikke kan gøres forsvarligt rent," hedder det i Fødevarestyrelsens pressemeddelelse.

Ud over en bøde for uhygiejnisk håndtering af fødevarer og manglende registrering, har virksomheden fået besked om at destruere både råvarer og færdigvarer, ligesom den skal tilbagekalde markedsførte produkter.

Brødet er solgt til pizzeriaer og restauranter i Storkøbenhavn.

Listeriafund i Søvinds gedebrie

Tre detailkæder stopper samarbejde med Skare

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier