FødevareWatch

Chokolademester flytter til Danmark

Chokolademester Mikkel Friis-Holm flytter produktionen fra Frankrig til Hvalsø - og rejser kapital. Det skriver Roskilde Dagblad.

Foto: Colourbox

Med en stribe guld- og sølvmedaljer til chokoladens udgaver af VM og EM, er Mikkel Friis-Holm er kendt navn. Chokoladen bliver udviklet hjemme hos ham selv i Rye på Midtsjælland, men produktionen har indtil nu ligget i Frankrig, selvom det gennem længere tid har været Mikkel Friis-Holms drøm at få det helt tæt på. Den drøm bliver nu til virkelighed, da Mikkel Friis-Holm har fået tilladelse til at indrette det tidligere produktionskøkken på Hvalsø Ældrecenter til sit produktionskøkken.

”Vi håber på at få maskinerne til produktionen sat ind i løbet af efteråret, op mod jul. Der skal ansættes en daglig produktionsleder og en administrerende direktør ved siden af mig. Min kone Anna Klareskov fortsætter med regnskabet, så vi bliver fire. Vi får også en praktikant op fra Italien i oktober,” forklarer Mikkel Friis-Holm til Roskilde Dagblad.

Samtidig bliver chokoladefabrikken til et aktieselskab. Den 1. oktober er der deadline for at tegne aktier, og Friis-Holm regner med at kunne rejse to mio. kr. gennem aktieemissionen.

I det tidligere produktionskøkken på Hvalsø Ældrecenter får Mikkel Friis-Holm godt 170 kvadratmeter at arbejde med.

Mere fra FødevareWatch

Chokoladekoncern undskylder til Kina

Chokoladekoncernen Mars har været ude med en officiel undskyld til Kina, hvor den bl.a. understreger, at Mars ”respekterer Kinas nationale suverænitet”. Det sker, efter koncernen har refereret til Taiwan i en reklamekampagne.

Læs også

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier