Chokolademester flytter til Danmark

Chokolademester Mikkel Friis-Holm flytter produktionen fra Frankrig til Hvalsø - og rejser kapital. Det skriver Roskilde Dagblad.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
AF FREDERIK NØRBY

Med en stribe guld- og sølvmedaljer til chokoladens udgaver af VM og EM, er Mikkel Friis-Holm er kendt navn. Chokoladen bliver udviklet hjemme hos ham selv i Rye på Midtsjælland, men produktionen har indtil nu ligget i Frankrig, selvom det gennem længere tid har været Mikkel Friis-Holms drøm at få det helt tæt på. Den drøm bliver nu til virkelighed, da Mikkel Friis-Holm har fået tilladelse til at indrette det tidligere produktionskøkken på Hvalsø Ældrecenter til sit produktionskøkken.

”Vi håber på at få maskinerne til produktionen sat ind i løbet af efteråret, op mod jul. Der skal ansættes en daglig produktionsleder og en administrerende direktør ved siden af mig. Min kone Anna Klareskov fortsætter med regnskabet, så vi bliver fire. Vi får også en praktikant op fra Italien i oktober,” forklarer Mikkel Friis-Holm til Roskilde Dagblad.

Samtidig bliver chokoladefabrikken til et aktieselskab. Den 1. oktober er der deadline for at tegne aktier, og Friis-Holm regner med at kunne rejse to mio. kr. gennem aktieemissionen.

I det tidligere produktionskøkken på Hvalsø Ældrecenter får Mikkel Friis-Holm godt 170 kvadratmeter at arbejde med.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter