FødevareWatch

Flere listeria-sager i kølvandet på skærpet fokus

Endnu en listeriabakterie er fundet. Denne gang hos virksomheden Geia Food A/S i Aalborg der nu tilbagetrækker røget ørred. Fødevarestyrelsen, der planlægger kontrolkampagne, mener, at forklaringen på de mange listeria-sager kan være skærpet opmærksomhed hos virksomhederne.

Foto: Jens Dresling

Hvis man har købt røget ørred af mærket Musholm der er pakket enten 29/8-2014 eller 2/9-2014 og har mindst holdbar til datoerne 25/9-2014 eller 29/9-2014, skal man skille sig af med det. Producenten Geia Food A/S har nemlig fundet bakterien Listeria monocytogenes i en række prøver udtaget af produktet.

Tilbagetrækningen sker i kølvandet af, at virksomheden Jørn A. Rullepølser i Hedehusene blev lukket, fordi Fødevarestyrelsen fandt ud af, at virksomheden var hovedsmittekilde til det listeria-udbrud, som 14 danskere er døde af. Efterfølgende er der ved egenkontrol i flere andre virksomheder fundet listeria – blandt andet leverpostej og koldt sprængt oksebryst fra LEPO, en række pålægsprodukter fra Tulip og senest røget hellefisk fra Hjerting.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Gorillas fyrer 300 ansatte – fremtid i Danmark er uvis

Hård konkurrence på ”last mile delivery”-markedet får tyske Gorillas til at skære til og sadle om. Fremover vil fokus være på Tyskland, Frankrig, Holland, Storbritannien og USA, mens fremtiden for den danske forretning hænger i en tynd tråd.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier