Topchef i Nordic Sugar siger op

Adm. direktør i Nordic Sugar, Flemming Lyngholm har sagt sit job op. Stadig mere centraliseret ledelse fra tysk side driver ham væk.

Topchef i Nordic Sugar Flemming Lyngholm har sagt sit job op og er ude af koncernen ved udgangen af august.

Stadig mere centraliseret ledelse fra den tyske moderkoncern Nordzuckers side samt ønsket om nye udfordringer er hovedårsagerne til, at han trækker sig, fortæller han til FødevareWatch.

”Min bevæggrund er, at jeg har brug for ny luft under vingerne. Jeg har brug for at blive udfordret på nogle andre punkter - vi kører jo en glimrende forretning, men man skal også passe på, at man ikke stiller sig tilfreds med det. Og jeg er sådan en type, der er nødt til at blive udfordret,” siger han og fortsætter:

”Når det så er sagt, så kan jeg også godt mærke, at vi er blevet tyskejede. Man vil gerne begynde at trække flere og flere beslutningsprocesser syd for grænsen. Det har jeg slet ikke noget problem med. Det må man gerne, og det er sådan set meget naturligt i forbindelse med, at de overtog os. Men det bliver bare ikke med mig ved roret, så vil jeg hellere prøve noget andet.”

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

En langvarig proces

Ifølge Flemming Lyngholm er processen med tyskernes integration sket over en lang periode, men nu kan han altså begynde at mærke centraliseringen på en måde, der gør, at han må sige fra.

"Det er en proces, der stille og roligt er foregået, hvor vi begynder at nærme os hinanden og blive stadig mere integreret i den tyske koncern, men det betyder så også, at mit råderum bliver mindre og mindre. Det er sådan set helt naturligt og er sket helt udramatisk. Men nu har jeg så besluttet mig for, at det er på tide, at jeg prøver noget andet. Ikke fordi jeg har noget andet, men nogen gange skal man også springe ud i det for ikke at sidde og falde i søvn i sit nuværende job," siger han.

Hvor længe har du gået og leget med tanken?

"Det har jeg gjort siden foråret engang, hvor vi begyndte at diskutere lidt frem og tilbage."

Hvad er det, du vil have i det nye job?

"Jeg vil ud og arbejde med en virksomhed, som enten skal have en ny strategi eller som har lagt en ny strategi og så være med til at eksekvere den og være en del af det ledelsesteam, som gør det. Og hvor der er plads og luft under vingerne, og hvor man kan flyve af sted."

Og hvor alting måske ikke skal godkendes flere led over dig?

"Det kan man også sige ja. Selvfølgelig er der policies og guidelines i alle virksomheder, men nogle steder mere end andre."

Ny direktør på plads

Ny adm. direktør i sukkergiganten i Danmark bliver 53-årige Jesper Tomassen, som har været i koncernen siden 1985.

Tror du, han bedre vil kunne affinde sig med, at det er den tyske koncern, der bestemmer i sidste ende?

Prøv FødevareWatchs abonnement gratis i 30 dage!

"Ja, det kan han nok lidt bedre. Han har jo været her i 22 år, og jeg tror bedre han kan affinde sig med det," siger Flemming Lyngholm.

Nordic Sugar blev opkøbt af den tyske koncern Nordzucker i 2009. Ved samme lejlighed blev Lyngholm hentet ind fra Danisco som ny direktør i det danske hovedkvarter. Og dengang var der mere albueplads til at agere, fortæller han.

"Det har været en proces, hvor vi til at starte med kørte 100 pct. selvstændigt og virkelig var et selskab, der bestemte helt selv. Det er klart, at jo mere ejerne har fået indsigt i forretningen - jo mere integrerede bliver de."

Det skal ikke nødvendigvis være en fødevarevirksomhed, Flemming Lyngolm nu søger job i. Og om den omsætter for 1 mia. kr. eller 7 mia. kr. er lige meget.

"Det kommer an på ambitionsniveauet, og hvor man vil hen i verden," siger han.

Flemming Lyngholm blev i sin tid uddannet advokat hos Kroman Reumert. Derefter røg hanvidere til AP Møller og arbejdede for dem i USA. Derefter var han en årrække hos Danisco, inden han i 2009 lavede rykket over Nordic Sugar, hvor han først arbejde for koncernen i Wien inden han kom til det danske hovedkvarter.

Nordic Sugar tager energiforsyning i egen hånd

Ny bestyrelsestop på plads i Nordic Sugar

Nordic Sugar tjener milliarder på driften

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg