Farligt pålæg solgt i Superbest, Spar og Eurospar

Virksomheden Jørn A. Rullepølse har solgt produkter med listeriabakterier til Eurospar, Superbest og Spar.
AF RITZAU

Butikker i kæderne Superbest og Eurospar samt enkelte Spar-butikker har solgt produkter fra Jørn A. Rullepølse A/S, hvor der er fundet den farlige listeriabakterie.

Det oplyser De Samvirkende Købmænd i en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag.

Der er tale om tre af virksomhedens pålægsprodukter i form af rullepølse, brunchpølser og røget mørbrad.

Da produkterne er blevet opskåret i butikker, fremgår producentens navn ikke af etikken, men produkterne er derimod forsynet med en etikette fra butikken.

De Samvirkende Købmænd oplyser, at man skal kassere eller returnere produktet til butikken, såfremt man stadig er i besiddelse af et.

Jørn A. Rullepølser har i alt trukket 30 kødpålægsprodukter tilbage, da Fødevarestyrelsen har fundet ud af, at produkter fra virksomheden var hovedkilde til et dansk udbrud af listeria-bakterien.

Palle Andersen, direktør i Jørn A. Rullepølser, understreger, at virksomheden har gjort, hvad den kunne for at have kontrol med produktionen.

"Den faglige stolthed har altid været i højsædet i vores virksomhed - både hos vores faguddannede slagtere, pølsemagere og i vores familie. Vi har altid prioriteret at have tjek på alle processer i produktionen. Det er derfor svært for mig at forstå, at produkter fra vores virksomhed alligevel har vist sig at indeholde listeriabakterier, og endnu sværere at forholde sig til, at mennesker er blevet syge eller døde som følge af det, "siger direktøren.

Statens Serum Institut oplyser, at 20 personer er blevet syge af udbruddet, hvoraf 11 er kvinder og ni er mænd i alderen 43-89 år. De er bosat i hele landet, oplyser SSI.

12 syge og svækkede danskere menes at være døde af den livsfarlige sygdom listeriose. Da de smittede personer var syge i forvejen, kan det dog ikke med sikkerhed siges, at listeria-bakterien var årsagen til deres dødsfald.

Lille solidt firma ramt af rullepølse-skandale 

 

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Lars Skaaning

Fortsat umuligt at spore Skares gamle kød

For abonnenter