FødevareWatch

Farligt pålæg solgt i Superbest, Spar og Eurospar

Virksomheden Jørn A. Rullepølse har solgt produkter med listeriabakterier til Eurospar, Superbest og Spar.

Butikker i kæderne Superbest og Eurospar samt enkelte Spar-butikker har solgt produkter fra Jørn A. Rullepølse A/S, hvor der er fundet den farlige listeriabakterie.

Det oplyser De Samvirkende Købmænd i en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag.

Der er tale om tre af virksomhedens pålægsprodukter i form af rullepølse, brunchpølser og røget mørbrad.

Da produkterne er blevet opskåret i butikker, fremgår producentens navn ikke af etikken, men produkterne er derimod forsynet med en etikette fra butikken.

De Samvirkende Købmænd oplyser, at man skal kassere eller returnere produktet til butikken, såfremt man stadig er i besiddelse af et.

Jørn A. Rullepølser har i alt trukket 30 kødpålægsprodukter tilbage, da Fødevarestyrelsen har fundet ud af, at produkter fra virksomheden var hovedkilde til et dansk udbrud af listeria-bakterien.

Palle Andersen, direktør i Jørn A. Rullepølser, understreger, at virksomheden har gjort, hvad den kunne for at have kontrol med produktionen.

"Den faglige stolthed har altid været i højsædet i vores virksomhed - både hos vores faguddannede slagtere, pølsemagere og i vores familie. Vi har altid prioriteret at have tjek på alle processer i produktionen. Det er derfor svært for mig at forstå, at produkter fra vores virksomhed alligevel har vist sig at indeholde listeriabakterier, og endnu sværere at forholde sig til, at mennesker er blevet syge eller døde som følge af det, "siger direktøren.

Statens Serum Institut oplyser, at 20 personer er blevet syge af udbruddet, hvoraf 11 er kvinder og ni er mænd i alderen 43-89 år. De er bosat i hele landet, oplyser SSI.

12 syge og svækkede danskere menes at være døde af den livsfarlige sygdom listeriose. Da de smittede personer var syge i forvejen, kan det dog ikke med sikkerhed siges, at listeria-bakterien var årsagen til deres dødsfald.

Lille solidt firma ramt af rullepølse-skandale 

 

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier