Rusland udvider sanktionerne mod EU

Rusland optrapper nu sanktionerne mod Vesten med et stop for import af fødevarer fra en lang række lande.
Foto: Alexei Nikolsky
Foto: Alexei Nikolsky
AF RITZAU/REUTERS og MAJKEN SØNDERGAARD NIELSEN

Rusland sætter hårdt mod hårdt over for de lande, der har indført sanktioner mod landet i kølvandet på krisen mellem Rusland og Ukraine.

Landets premierminister, Dmitrij Medvedev, siger torsdag, at Rusland vil stoppe al import af frugt, grønt, kød, fisk, mælk og
mejeriprodukter fra USA og EU, Australien, Canada og Norge. Det skriver Reuters.

"Rusland introducerer et fuldt embargo mod oksekød, svinekød, frugt og grønt-produkter, fjerkræ, fisk, ost, mælk og mejeriprodukter fra EU,
USA, Australien, Canada og Norge," siger Medvedev i en tv-transmitteret tale.

Forbuddet gælder en lang række fødevarer fra de lande, der har indført sanktioner mod Rusland.

Onsdag skrev Ruslands præsident, Vladimir Putin, under på et dekret, som sætter begrænsninger for import af produkter fra lande, der har indført sanktioner mod Rusland som følge af landets ageren i Ukraine.

Putin har sat sin regering i gang med at lave en udførlig liste over produkter, der bliver ramt af et etårigt importforbud, men allerede nu står det altså klart, at visse sektorer bliver hårdere ramt end andre.

Rusland er klart den største aftager af frugt og grønt fra EU. I 2011 stod russerne for 21,5 procent af EU's grøntsagseksport, mens de købte 28 procent af EU-medlemslandenes frugt samme år.

Russerne har også stor appetit på amerikanske kyllinger og købte sidste år 276.100 ton fjerkræ i USA. Det svarer til otte procent af USA's fjerkræeksport - kun Mexico køber flere kyllinger i landet.

Rusland vil formentlig forsøge at kompensere for forbuddet ved at øge importen fra lande såsom Ecuador, Brasilien, Chile og Argentina.

Pressechef i danske Arla, Theis Brøgger, siger til FødevareWatch, at så længe der ikke foreligger noget konkret, så har man ingen kommentarer.

Rusland strammer import af fødevarer

Putins russiske imperium slår tilbage mod Vesten

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også