Capri-Sonne-producent solgt i stor milliardhandel

Den amerikanske fødevarekoncern ADM har købte den tyske ingrediensvirksomhed Wild Flavors for et tocifret milliardbeløb.
Foto: PR
Foto: PR

Den amerikanske storkoncern Archer Daniels Midland (ADM) opkøber nu den tyske virksomhed Wild Flavors Gmbh. Det skriver amerikanerne i en pressemeddelelse.

ADM betaler 2,2 mia. euro kontant for at overtage det tyske selskab, mens man også overtager gæld for 100 mio. euro, hvilket vil sige, at opkøbet løber op i 2,3 mia. euro - eller godt 17 mia. kroner.

”ADM og Wild Flavors vil sammen skabe et af verdens førende smags- og ingrediensselskaber med en omsætning på tæt ved 2,5 mia. dollar (årligt, red.) og god plads til at vokse,” udtaler Patricia Woertz, som er adm. direktør og intern bestyrelsesformand i ADM, i pressemeddelelsen.

ADM fokuserer bl.a. på fødevareforarbejdning, ingredienser til fødevarer og indkøb, lagring samt transport af afgrøder, og koncernen omsatte i 2013 samlet set for mere end 490 mia. kroner.

Wild Flavors omsatte i det seneste regnskabsår for lidt mere beskedne 7,5 mia. kroner og fokuserer på smags- og ingredienssystemer, samt frugtjuicekoncentrat, og selskabet er nok bedst kendt for at være producenten bag juicebrikkerne af mærket Capri-Sonne eller Capri-Sun.

Ifølge Bloomberg er opkøbet det største nogensinde for ADM, hvis driftschef Juan Luciano tidligere har forklaret, at selskabet har planer om at bruge mere end 60 pct. af sine kapitaludgifter på at opkøbe aktiver uden for USA, da man ifølge direktøren ”stadig er underrepræsenterede i resten af verden”.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også