FødevareWatch

Dyrenes Beskyttelse savner konkret handling i svineplan

Der er sat fokus på svinevelfærd med ny handleplan. Men Dyrenes Beskyttelse savner handling.

Foto: Thorkild AmdiPolfoto

Danske svin skal have et bedre liv i staldene, inden de ender på spisebordet.

Hos Dyrenes Beskyttelse er man grundlæggende tilfreds med, at fødevareminister Dan Jørgensen (S) er kommet med en plan for hvordan.

"Men vi savner konkrete tiltag. Det er godt, at det nu er blevet anerkendt, at der er problemer med dansk svineproduktion. Men der mangler handling i planen," siger Britta Riis, direktør hos Dyrenes Beskyttelse, til Ritzau.

22 initiativer skal forbedre dyrevelfærd i svinesektor

En undersøgelse om mavesundheden hos slagtesvin og -søer viser, at 30 procent af slagtesvinene havde mavesår af varierende grad, mens det var lidt over halvdelen af slagtesøerne, der fik den diagnose.

Grov kost

Af handlingsplanen, der blev offentliggjort torsdag, fremgår det, at "de svære tiltag af mavesår hos søer antages at være et problem for trivslen".

"Vi ved allerede i dag, at grovfoder er det, der skal til for at afhjælpe mavesår hos svin. Her kunne man skride ind allerede i dag og gøre trivslen bedre for de svin," siger Britta Riis.

Landbrug og minister på kollisionskurs om hangrise

"Vi har allerede meget viden om, hvad man kan gøre. Og det savner jeg i planen," siger direktøren.

Valget ved køledisken

Fødevareministeren vil med planen også give forbrugerne et reelt valg, når de står ved køledisken og skal vælge aftensmaden. Målet er at forpligte slagterierne og detailhandlen til at give forbrugerne mere information og større valgmulighed i forhold til produkter med bedre dyrevelfærd.

"En af de positive ting i planen er, at vi får forpligtet detailhandlen. Kører vi i Dyrenes Beskyttelse en kampagne om forholdene for burhøns og økologiske høns, kan vi faktisk flytte forbruger over til at købe økologiske æg," siger Britta Riis.

"Allerede nu er der trends i detailhandlen, hvor man sætter fokus på dyrevelfærd. Og det er rart, at butikkerne nu spiller med på den bane," siger direktøren.

Politikere gennemtvinger fødevaredagsorden

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier