FødevareWatch

Rekordpriser til kartoffelavlerne

Der er rigtig gode penge at hente i kartoffelproduktionen. Karup Kartoffelmelsfabrik melder om historisk høj afregning til avlerne, der i gennemsnit kunne hente 30.000 kr. per hektar.

Med en gennemsnitlig indtægt på 30.000 kr. per hektar og en samlet afregning på 3,55 kr. per kilo leveret stivelse, eller det der svarer til 67 kr. per. hektokilo kartofler, er den seneste kartoffelsæson blevet opgjort til at været den bedste i Karup Kartoffelmelsfabrik.

Virksomhedens årsresultat landede for 2013-2014-sæsonen i 87,3 mio. kr. efter en rekordstor kartoffelkampagne, hvor der blev produceret 75.000 ton kartoffelmel 3.200 ton kartoffelprotein. Af resultatet udbetales 82,1 mio. kr. som efterbetaling til fabrikkens avlere. Beløbet svarer til 1,4 kr. per kilo skriver selskabet i en pressemeddelelse.

"Denne afregning for stivelse er den højeste fabrikken har betalt og dette i kombination med tilfredsstillende markudbytter har givet fabrikkens avlere et tilfredsstilende år, hvor avlerne i gennemsnit har haft en indtægt på over 30.000 kr. per ha.," skriver Karup Kartoffelmelsfabrik.

Løgismose buldrer frem

Opråb til kartoffelbranche: Tag jer mere sammen

Grøntleverandør landede blødt i 2013

Mere fra FødevareWatch

Chokoladekoncern undskylder til Kina

Chokoladekoncernen Mars har været ude med en officiel undskyld til Kina, hvor den bl.a. understreger, at Mars ”respekterer Kinas nationale suverænitet”. Det sker, efter koncernen har refereret til Taiwan i en reklamekampagne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier