FødevareWatch

Store forhindringer i vejen for Coop-overenskomst

Detailkoncernen Coop kræver ændringer i arbejdstidsreglerne, men HK vil ikke forære noget væk, og derfor skal LO nu træde ind i de fastlåste overenskomstforhandlinger.

Foto: Magnus Møller/ritzau.

Linjerne er trukket skarpt op i overenskomstforhandlingerne mellem Coop og HK, der mod forventning ikke bliver klar på denne side sommerferien.

Nu er LO på vej ind i forhandlingerne, hvor knuderne mellem parterne især handler om arbejdstidsreglerne, skriver HK.

"Vi er så langt fra hinanden, fordi Coop kræver ændringer i arbejdstidsreglerne, og vi ikke bare vil give arbejdsgiveren dem det," udtaler Anne-Marie Helt, faglig sekretær på Coop-området i HK Handel i en pressemeddelelse.

LO træder ind i forhandlingerne, fordi Coop og HK Handel har aftalt en forhandlingsprocedure med Coop om, hvad der skal ske, hvis de to parter ikke kan blive enige.

Ifølge den faglige sekretær er der stadig langt til, at der kommer strejkevarsler for Coop Butik, Irma, Coop Mellemleder og Coop Kontor og Logistik, samt i forhandlingerne mellem Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening og Storbutikkernes Forhandlingsudvalg for de selsvstædige brugser.

"Men selv hvis vi når dertil, vil vi sandsynligvis i stedet gå tilbage til forhandlingsbordet. Og nu får vi lige LO ind over til at begynde med, nogle gange kan nye øjne gøre hele forskellen," siger Anne-Marie Helt, der vurderer, at det er realistisk at overenskomstforhandlingerne med LO ´som del igen vil finde sted sidst i august.

Fart på lønudviklingen i dansk detailhandel

Strejke og opsigelser hos Kohberg

14.000 ansatte får ny overenskomst 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier