FødevareWatch

Lantmännen i samarbejde med global plantegigant

Den schweiziske storkoncern Syngenta opkøber nu en del af svenske Lantmännens forretning i Tyskland og Polen, mens de to selskaber indgår et forsknings- og distributionssamarbejde.

Den schweiziske koncern Syngenta, hvis forretning omfatter alt fra salg af korn, sojabønner, ris og sukkerroer til sprøjtemidler og plantebeskyttelse, har indgået en aftale med den svenske fødevare- og landbrugskoncern Lantmännen om at overtage dennes forretning for vinterhvede og vinteraps i Tyskland og Polen.

Det oplyser Syngenta i en pressemeddelelse.

Opkøbet betyder, at schweizerne får adgang til en omfattende pipeline og kommercielle varianter, som komplementerer selskabets portefølje inden for det, man ser som to af Europas vigtigste afgrøder. Aftalen betyder samtidig, at de relevante medarbejdere i Tyskland og Polen overgår til Syngenta.

Som en del af aftalen vil de to selskaber også indgå et forsknings- og udviklingssamarbejde rettet mod hvede, ligesom Lantmännen vil få ansvaret for at distribuere Syngentas kornprodukter og vinterrapsfrø i Sverige.

De økonomiske detaljer fra den nye aftale er ikke blevet offentliggjort.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier