FødevareWatch

Ni idéer skal give dansk økologi et løft

I efteråret fremlægger fødevareministeren en økologisk handleplan, men allerede nu lanceres de første initiativer.

Foto: Per Folkver

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) forsøger nu at give økologien i Danmark et løft. Det sker ved at afsætte 20 millioner kroner til idéer, der skal styrke økologiindsatsen i Danmark.

De økologiske initiativer kommer på baggrund af en rapport, som Dan Jørgensen (S) bestilte kort efter sin tiltrædelse som fødevareminister i december 2013. Rapporten, som ministeren netop har modtaget, gør status over den økologiske indsats i Danmark.

"Et stort tak til de 200 økologer, interessenter og eksperter, som har lavet et spændende idékatalog, der vil hjælpe Danmark til en grønnere fremtid. Jeg glæder mig til at nærlæse anbefalingerne, men allerede nu sætter vi tre konkrete initiativer i søen, der vil booste den økologiske omlægning i Danmark," siger Dan Jørgensen i en skriftlig kommentar.

Vi skal købe mere Ø

15 millioner kroner vil gå til initiativer, der skal få forbrugerne til at købe flere økologiske varer. De sidste fem millioner kroner i puljen vil gå til idéer vedrørende såkaldt omlægnings- og fastholdelsestjek.

Derudover vil regeringen forenkle regler, således at såvel forbrugere som producenter vil vælge økologien.

Den økologiske evalueringsrapport har i alt ni anbefalinger. Til efteråret vil fødevareministeren med afsæt i rapporten lancere en ny økologisk handlingsplan.

Dan Jørgensen vil forbyde bundtrawling

Ulovlig medicin fundet i jysk svinebesætning

Dan J.: Behov for revolution i fødevareindustri

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier