Kohberg-strejke er afblæst

Arbejdet på Kohberg er blevet genoptaget, efter 35 bagere i sidste uge valgte at strejke.
Foto: Per Volkver
Foto: Per Volkver

Sidste uges strejke på Kohbergs bageri i sønderjyske Bolderslev er nu afblæst.

Arbejdsnedlæggelsen blandt 35 bagere opstod, fordi der var uenighed om den fremtidige vagtplan. Men situationen er tilsyneladende løst, og bagerne er tilbage på jobbet.

Det skriver Kohberg i en meddelelse.

"Det betyder at leveringssituationen vil være så normaliseret som muligt på mandag d. 26. maj 2014. Det kan dog ikke udelukkes,  at der kan være udfald på enkelte produkter. På tirsdag d. 27. maj 2014, vil situationen være helt normaliseret."

NNF: Misbrug af tillid

Sidste uges strejke medførte, at 40 pakkeriarbejdere blev fyret. Ledelsen i Kohberg regnede dog med, at de ville blive genansat, så snart strejken er ovre. Det er dog uvist, om det er sket.

Ifølge formand for Fødevareforbundet NNF i Sydjylland, Peder Pedersen, handler strejken om kommandoveje i forhold til vagtplanlægningen.

"Det handler om, at man dikterer folk i stedte for at informere dem. Og så laver man om på det hele tiden. Det vil sige, at man misbruger muligheden for at ændre vagtplanen ved at gøre det efter forgodtbefindende. Og så overholdes varslingerne heller ikke altid. Det er det, som tillidsmændene reagerer på," siger han til FødevareWatch.

Strejke og opsigelser hos Kohberg

Kohberg-ejeres slikselskab har kig på udlandet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også