FødevareWatch

Orkla sælger polsk selskab

Den norske detailkoncern Orkla frasælger nu et datterselskab, der er blandt de førende aktører indenfor desserter og kagemiks i Polen, for 180 mio. kroner.

Foto: Orkla/ PR

I april 2013 opkøbte den norske detailgigant Orkla det norske fødevareselskab Rieber & Søn, hvis danske afdeling bl.a. stod for markedsføring af kendte mærker som Bähnke og K-salater, og i samme ombæring overtog man også det polske selskab Delecta, der også går under navnet Rieber Foods Polska.

Her godt et år senere har Orkla-koncernen besluttet at frasælge Delecta, der er blandt de førende aktører indenfor segmenterne desserter og kagemiks i Polen. Det skriver detailgiganten i en pressemeddelelse.

Køberen er en investeringsfond under selskabet Innova Capital, som betaler 100 mio. polske zloty – svarende til ca. 180 mio. danske kroner – for 100 pct. af aktierne i det polske selskab.

”Delecta har leveret en meget positiv forbedring af de økonomiske resultater under Orklas ejerskab og har gode fremtidsudsigter. Samtidig mener vi, at andre ejere står stærkere til at udvikle selskabets forretning i Polen yderligere,” udtaler Paul Jordahl, der er direktør for Orkla International i pressemeddelelsen.

”Transaktionen gælder kun for Delecta, og vi tror fortsat fuldt ud på vores forretninger Orkla Home & Personal og Orkla Food Ingredients i Polen,” tilføjer koncerndirektøren.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier