Mistanke om svinepest lukker slagteri

Danish Crowns slagteri i Herning er lukket ned på grund af mistanke om svinepest. Medarbejderne må ikke forlade området.(Opdateret kl. 10:20)
Foto: POLFOTO
Foto: POLFOTO
AF MAJKEN SØNDERGAARD OG JØRGEN RUDBECK

Danish Crowns slagteriområde i Herning med i 700 medarbejdere er lukket efter mistanke om svinepest, skriver DR.

Overfor FødevareWatch bekræfter pressechef Jens Hansen fra Danish Crown, at der i en af slagteriets stalde er fundet en død gris med symptomer, der kan være svinepest. 

"Lige nu er man i færd med at fastslå, om der er tale om begrundet mistanke om svinepest, eller om alarmen skal afblæses," siger Jens Hansen.

Fødevarestyrelsen meddeler, at man er i færd med at danne sig et overblik over situationen. Det forventes at være på plads inden kl. 11 onsdag formiddag.

Der slagtes fortsat

Mistanken om svinepest betyder blandt andet, at ingen medarbejdere for øjeblikket må forlade slagteriet og de lastbiler, der er ankommet til området ved slagteriet, må ikke forlade matriklen igen.

"Når sådan en mistanke kommer, bliver området sat i karantæne, og personer må ikke forlade området, før man har et overblik over mistanken og karantænens omfang. Det betyder, at ingen lastbiler må forlade området, og derfor slagter vi indtil vi ikke kan have flere lastbiler stående på området. Det er pladsmanglen udenfor, der kan gøre, at vi bliver nødt til at lukke ned for slagtekæden sidst på formiddagen," siger Jens Hansen til FødevareWatch, der tilføjer, at produktionen i Hernind ugentligt er på 31.000 slagtesvin.

Slagteriets fællestillidsmand Kurt Høj bekræfter overfor hjemmesiden aoh.dk, at alle medarbejdere og fragtbiler har fået besked på at blive på slagteriet.

I januar blev Danish Crowns slagteri i Sæby lukket på grund af tilsvarende mistanke - som viste sig ubegrundet.

I samme måned konstaterede man i Litauen svinepest, og det fik efterfølgende Rusland til at lukke for al import af svinekød fra EU. Hvor store konsekvenserne af et muligt fund af svinpest på dansk jord vil kunne få, er endnu uvist.

DC-formand efterlyser politiske ambitioner

Danish Crown udskyder jysk lukning

Stor frustration på lukningsdømt slagteri

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også