FødevareWatch

Bornholmerhane hænger i tynd tråd

Varemærket Bornholmerhanen må holde i med det yderste af neglene, efter at kyllingeslagteriet Danpo har opsagt sin aftale med den bornholmske producent.

Foto: POLFOTO

Det er stramt med den økonomiske sammenhængskraft i brandet Bornholmerhanen.

Derfor har Danpo, der står for slagteri og for at distribuere produkterne, valgt at opsige aftalen med den bornholmske haneproducent Troels Dam, som har leveret op til 15.000 hanekyllinger om ugen.

Det skriver Bornholms Tidende.

Opsigelsen betyder, at Troels Dam inden for en måneds tid sender de sidste bornholmerhaner til slagting, og dermed tyder meget på, at det er slut med at producere kvalitetskyllinger i tusindtal. Opsigelsen af aftalen har fra Danpos side alene været et økonomisk anliggende, oplyser Danpos kommunikationschef, Søren Bisp, til Borholms Tidende

"Vi har desværre måttet erkende, at sammenhængen i den model, vi har haft, ikke giver mening. Vi har i hvert fald ikke formået at få det til at hænge sammen på fornuftig vis," siger han til avisen.

Sidste år i februar gik slagteriet Bornpoulty, der tidligere stod bag Bornholmerhanen, konkurs, og 26 medarbejdere måtte i den forbindelse se sig fyret. Danpo overtog slagtningerne, men godt et år efter, at man sagde ja til at fortsætte arbejdet med de bornholmske haner, trækker Danpo altså stikket.

Troels Dam har i en årrække solgt kyllinger under navnet Bornholmerhanen, som er blevet et brand, der bruger en del kræfter på at fortælle historien om det gode kyllingeliv.

Læs nyheden på Bornholms Tidende her.

Branche om salmonella: "Det kan slippe igennem"

Returordning skal give billigere økologi

Danpo-ejer vil på børsen

Mere fra FødevareWatch

Horestas nye direktørtrio: Vi skal blive skarpere

INTERVIEW: Horesta er på mange måder den ønskede fælles indgang for hotel- og restaurationsbranchen, men ifølge organisationens tre nye direktører er der dog steder, hvor der kan strammes op. ”Vi er en Ferrari, der kører på to ventiler i stedet for otte,” lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier