FødevareWatch

Novozymes investerer i nyt forskningscenter

Den danske enzymvirksomhed skyder ca. 200 mio. kr. i nyt udviklingscenter i udlandet.

Foto: Novozymes/ PR

Novozymes vil over de kommende tre år investere 36 mio. dollar (194,3 mio. kr.) i et nyt forsknings- og udviklingscenter i den amerikanske stat North Carolina.

Det oplyser selskabet på sin hjemmeside onsdag.

Forskningen på stedet skal fokusere på at skabe bæredygtige løsninger til landbruget, og centret ventes at skabe 100 nye job.

"Verden har brug for bæredygtige landbrugsløsninger nu mere end nogensinde," understreger Thomas Videbæk, udviklingsdirektør i Novozymes, i meddelelsen.

Forskere vil blandt andet studere og udvikle nyttige mikroorganismer, der allerede findes i jorden. Målet er at kunne skabe teknologi, der kan forbedre høstudbytte, fertilitet og bekæmpelsen af skadedyr.

Kan få støtte

Novozymes kan stå til at få 2,3 mio. dollar i incitamentsbetalinger fra amerikanske myndigheder gennem bevillinger og skattefordele, hvis man lever op til visse ansættelseskvoter og samtidig investerer minimum 36 mio. dollar i de nye faciliteter. Det forklarer Adam Monroe, som står i spidsen for Novozymes' forretning i Nord- og Sydamerika til det amerikanske medie News Observer.

Ifølge Adam Momroe er halvdelen af disse incitamentsbetalinger endnu ikke blevet godkendt, men man har allerede sikret sig en bevilling på 400.000 dollar fra North Carolina Commerce Department.

Han forklarer videre, at man forventer, at de nye faciliteter står klar til at blive taget i brug inden for de næste 18 måneder.

Samarbejde med Monsanto

Udviklingen af mikroorganismer ved den nye fabrik er en del af det strategisk vigtige BioAg Alliance, som danskerne indgik med verdens største forhandler af frø og sprøjtemidler til landbruget, Monsanto, i februar.

Alliancen er et omfattende forsknings-, udviklings- og salgsbaseret samarbejde, der skal hjælpe landmænd over hele verden med at producere på en måde, der er mere bæredygtig end de traditionelle sprøjtemidler, som de fleste landmænd stadig ynder at bruge.

 

Samarbejdet er meget vigtigt for Novozymes, da det ville kræve enorme ressourcer at nå ud til de millioner af landmænd, som Monsanto har som kunder, helt alene.

”Udfordringen for os er, at vi ved, at vores produkter virker, men det er superkompliceret at beskrive, hvorfor det virker. Og for at opsamle den nødvendige viden og dokumentation er vi nødt til at lave en ekstrem mængde markforsøg. Hvis Novozymes selv skulle starte den proces op, ville det kræve en massiv investering i ressourcer og ikke mindst tid. Det ville sætte nogle ret kraftige begrænsninger op for vores udvikling," forklarer Novozymes' topchef Peder Holk Nielsen i et interview i den seneste udgave af ledelsesmagasinet CXO.

"Samarbejdet med Monsanto giver os lige præcis det, vi skal bruge i form af adgang til millioner af landmænd og markforsøg. Vi vil begge parter sikkert kunne gøre det hele selv, men det ville kræve meget mere tid”, lyder det fra Novozymes-bossen.

Læs artiklen fra News Observer her eller interviewet med Peder Holk Nielsen fra CXO-magasin her.

USA nedjusterer majsforventninger

Novozymes sætter gang i Monsanto-samarbejde

Mere fra FødevareWatch

Horestas nye direktørtrio: Vi skal blive skarpere

INTERVIEW: Horesta er på mange måder den ønskede fælles indgang for hotel- og restaurationsbranchen, men ifølge organisationens tre nye direktører er der dog steder, hvor der kan strammes op. ”Vi er en Ferrari, der kører på to ventiler i stedet for otte,” lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier