FødevareWatch

Overskuddet er halveret hos børskandidat

Det danske svineselskab Axzon, der sigter mod en børsnotering, har tabt mere end halvdelen af sit overskud i 2013. Selskabet har dog stadig et plus på 123 mio. kr.

Foto: Ritzau/scanpix/Polfoto/Arkiv

Lave priser på kød og høje foderomkostninger har kostet hos svineproducenten Axzon.

Det danske selskab, der hovedsageligt opererer i Østeuropa, har således oplevet en nedgang i overskuddet fra 253 mio. kr. i 2012 til 123 mio. kr. i 2013. Det skriver Børsen.

"Det går op og ned. Man kan ikke se på et år ad gangen, men skal selvfølgelig se på f.eks. tre års gennemsnit," siger selskabet bestyrelsesformand og storaktionær, Anders Bundgaard, til avisen.

Selskabets omsætning er steget 15 pct. i 2013 og er nu oppe på 1,3 mia. kr., men alligevel er overskuddet altså kraftigt beskåret. Det skyldes ikke mindst lave priser på kød og høje foderomkostninger. Desuden har Axzon tabt penge på nye aktiviteter i Rusland, skriver Børsen.

Axzon, der forventer at gå på børsen i 2017, blev stiftet i 2004 under navnet Ukraine Invest. I 2010 blev selskabet fusioneret med Polen Invest, og i den forbindelse blev navnet ændret til Axzon A/S.

Krise udskyder børsnotering af landbrugsselskab 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier