FødevareWatch

Ny Akkari-bog: Arla betalte sig fra Muhammed-krise

Akkari påstår i ny bog, at Arla indgik aftale om at donere "et betydeligt beløb" til islamiske organisationer.

Mejerigiganten Arla skulle ifølge en ny bog være blevet presset til at betale "et betydeligt beløb" til islamiske organisationer i Bahrain og de Forenede Arabiske Emirater i foråret 2006.

Donationen skulle medvirke til, at det igen blev erklæret religiøst acceptabelt at købe produkter fra Arla, skriver Berlingske.

Påstanden kommer fra den tidligere imam Ahmed Akkari i hans nye bog "Min afsked med islamismen", der udkommer tirsdag.

Ifølge bogen får Akkari refereret aftalen i forbindelse med en religiøs konference i Bahrain i foråret 2006, hvor flere hundrede indflydelsesrige imamer drøftede de kontroversielle tegninger.

"Aftalen, vi efterfølgende fik beskrevet, handlede om, at mejerigiganten skulle donere et betydeligt beløb til et formål efter de lærdes valg. Til gengæld ville de på konferencen udstede en erklæring om, at det nu igen var religiøst acceptabelt at købe de danske, svenske og norske mælkeprodukter, "lyder det fra Akkari ifølge avisen.

Han konstaterer samtidig, at det reelt var "ren afpresning forklædt som en handling i troens tjeneste".

Akkari kender dog ikke beløbets størrelse, eller om Arla rent faktisk betalte pengene, fremgår det.

Berlingske skriver, at Arla i april 2006 selv udsendte en pressemeddelelse om, at flere af Arlas produkter fik comeback i Mellemøsten, og at mejerikoncernen besluttede "at støtte aktiviteter, der kan skabe større forståelse mellem verdens religioner og kulturer".

Astrid Gade Nielsen, der er kommunikationsdirektør i Arla, ønsker ikke at kommentere Muhammed-krisen eller Akkaris nye bog.

 

"Vi har valgt at lægge sagen bag os, og vi kommenterer ikke længere på otte år gamle begivenheder," siger hun til Berlingske.

 

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier