Millionerne forsvinder i Coop

Landets største dagligvarekoncern, Coop, har store problemer med at tjene penge. Specielt kæden Kvickly volder problemer.
Foto: Morten Flarup
Foto: Morten Flarup
AF RITZAU

Danmarks største dagligvarekoncern Coop har store problemer med at tjene penge.

På trods af udflytning af arbejdspladser til Indien, fyringer i Danmark og omfattende centraliseringer kan Coop ikke få overskuddet til at vokse, skriver Berlingske.

Om nogle uger kommer dagligvarekoncernens regnskab for 2013, og Berlingske erfarer, at driftsindtjeningen falder fra 287 millioner kroner i 2012 til omkring 100 millioner kroner i 2013. Coop har en samlet omsætning på over 40 milliarder kroner.

Coops topchef, Peter Høgsted, kalder regnskabet for "skuffende", men han vil ikke kommentere yderligere på tallene, lyder det.

Tungt for Kvickly

Flere forskellige faktorer er skyld i Coops nedtur. Kundetilfredsheden og indtjeningen hos Fakta er for eksempel faldet, og Kvickly kommer for tredje år i træk med underskud.

Kvicklys 76 varehuse er på udkig efter en ny profil, som skal skille kæden ud fra konkurrenterne. Og det er ikke en let opgave, siger Peter Høgsted til Berlingske:

- Der er ingen tvivl om, at det er en udfordring for Kvickly med sine mange kvadratmeter, at man ikke har fundet modellen for, hvordan man skal handle med nonfood-varer, men det er et problem, man ser over hele verden i dagligvarebranchen.

Bank til banken

Coops nye bankforretning er heller ikke blevet en så stor succes som planlagt. Målet var, at der ved årets udgang skulle være 70.000 kunder i bankforretningen. Men tallet var kun knap 20.000.

Dagligvarekæmpen har tilmed ikke sparet så mange penge som planlagt ved at sende arbejdspladser til Indien. Uheldige investeringer i Tyskland bidrager også til det dårlige regnskab, skriver Berlingske.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter