FødevareWatch

Studie: Kalkholdig kost forebygger fedme

Et nyt dansk studie viser, at den kalk, vi får ind gennem kosten, hjælper til med at holde os slanke – og det kan være gode nyheder for producenter af en bestemt gruppe af mejeriprodukter.

Foto: Arla/ PR

Et nyt studie foretaget af forskere fra Institut for Sygdomsforebyggelse på Frederiksberg Hospital viser, at den kalk, vi indtager fra f. eks. mælk eller ost, kan holde os slanke. Det skriver videnskab.dk.

”Vi finder en generel sammenhæng mellem indtag af kalk via kosten og reduceret vægtøgning, som er i god tråd med tidligere undersøgelser, der ligeledes viser denne sammenhæng,« siger Sofus C. Larsen, som er ph.d.-studerende ved Institut for Sygdomsforebyggelse og har stået i spidsen for undersøgelsen ifølge mediet.

Mere overraskende var det, at studiet også viste, at folk hvis fedme var genetisk betinget oplevede en ekstra stor gevinst fra kalkholdig kost.

Forskerne understreger dog, at kalkholdig kost ikke skal ses som en mirakelkur. Og det overordnede mål med studiet var da også nærmere at undersøge, om kalk i kosten har en større betydning for nogle mennesker end for andre.

Og det er heller ikke ligegyldigt hvilke dele af kosten, kalken kommer fra, skriver videnskab.dk.

Ifølge Farinaz Raziani, der er ph.d.-studerende på Institut for Idræt og Ernæring ved Københavns Universitet og forsker i mejeriprodukters påvirkning af fedtoptaget i kroppen har kalk fra ost således en mere positiv effekt på den såkaldte lipidprofil end andre mejeriprodukter.

Det betyder, at man ikke optager så meget fedt fra ost, som man gør fra andre mejeriprodukter med samme indhold af fedt og kalk.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier