Stryhns Gruppen ser nu madspildsindsats give pote

Selskabets projekt Graasten Go Green reducerer produktspildet mere, end Stryhns Gruppen først havde antaget.
I alt har Stryhns Gruppen de seneste 10 måneder reduceret produktspildet med 460.000 ton. | Foto: Lærke Posselt/Ritzau Scanpix.
I alt har Stryhns Gruppen de seneste 10 måneder reduceret produktspildet med 460.000 ton. | Foto: Lærke Posselt/Ritzau Scanpix.

460.000 tuber remoulade eller 70 ton. 

Så meget har Stryhns Gruppen de seneste ti måneder ifølge Børsen reduceret deres produktspild gennem projektet Graasten Go Green - et projekt, der skal bidrage til leverpostej- og pålægproducentens mål om at en reduktion af madspildet på 50 pct. inden 2030. 

Og effekterne kan også mærkes ude ved forbrugerne, fortæller adm. dirketør Kristian Kornerup til avisen.

”Vi kan mærke, at forbrugerne gerne vil købe produkter fra virksomheder, der tager sit ansvar alvorligt. Vi har stadig meget at lære, så det er for tidligt at hvile på laurbærrene.”

Projektet indebærer en tilbygning til Gråsten-fabrikken, omlægning af produktionsprocesserne, en ny tankfarm på 600 kvadratmeter samt en såkaldt ”gris”, der hjælper med at skubbe al produkt ud af systemet under produktionen.

Stryhns Gruppen forventer på baggrund af resultaterne indtil nu en mindskning af produktionsspildet med 155 ton årligt. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også