Nordisk Ministerråd har netop præsenteret en ny rapport, der giver bud på, hvad der skal til for samle og ændre madvanerne på tværs af de nordiske lande.
Ifølge rapporten vil skatter og subventioner på kød og sukker påvirke købsadfærden. Karen Ellemann, generalsekretær i Nordisk Ministerråd, udtaler om rapporten:
”At forbedre vores madvaner er den mest effektive indsats, som vi kan gøre for både folkesundheden og klimaet i Norden. Den nye rapport giver os retning og værktøjer for de modige beslutninger og diskussioner, som vi skal tage for at gøre det lettere for vores borgere at leve bæredygtigt og sundt.”
Derfor indeholder rapporten flere forslag om samarbejde på tværs af landene, når det gælder mærkning og regler for markedsføring, med henblik på at gøre det lettere for forbrugerne i de nordiske lande at spise sundere og mere bæredygtigt.
Rapporten, der kan læses i sin helhed her, har fået navnet Policy tools for sustainable and healthy eating – Enabling a food transition in the Nordic countries, og skal ses som et supplement til de nordiske næringsstofanbefalinger fra juni 2023, fremgår det af meddelelsen.
Nye nordiske kostanbefalinger vil guide til at spise miljøbevidst
Rapporten præsenteres torsdag morgen i Stockholm. Også CSR-chef i Coop Danmark, Thomas Roland, er til stede ved præsentationen.